Episodios del podcast

  • Temporada 2

  • ערן זגר - פרוטאומיקה ופיתוח תרופות לסרטן עם AI

    ערן זגר - פרוטאומיקה ופיתוח תרופות לסרטן עם AI

    Protai קמה עם חזון גדול להיות חברת tech-driven bio company פרוטאומיקה הוא המדע של חקר חלבונים, ובחברת פרוטאי מתמקדים בהבנת החלבונים המעורבים במחלה והשינויים המבניים והפונקציונאלים שהחלבון עובר לאורך הזמן. באמצעות כלים שפיתחו הם מבינים איך התרופה תשפיע על המחלה ועל איך להתאים את התרופה לחולים בצורה מיטבית. בפרק נשמע על איך הם מפתחים תרופות נקיות יותר ואפקטיביות יותר באמצעות הבנה עמוקה יותר של מחלות ושילוב של AI וכלים חישוביים מתקדמים.

  • פרופ' רוברט קלמפנר - על אבחון אולטרסאונד מבוסס AI

    פרופ' רוברט קלמפנר - על אבחון אולטרסאונד מבוסס AI

    החזון של AISAP כפי שפרופ׳ קלמפנר סיפר לנו בפרק - הוא לספק לכל רופא עם ערכת אולטרסאונד נייד (POCUS) את היכולת לאבחן מחלות וממצאים באופן מיידי בעת מפגש עם מטופל, בכל מקום ובכל זמן. כבר כיום, עם מוצר מאושר FDA - אייסאפ מאפשרת לרופאים אבחון מבוסס בינה מלאכותית של מחלות לב מבניות ואי-ספיקת לב. היא מסייעת לרופאים שאינם מומחים בדימות לבצע בדיקות בדרך אפקטיבית ולזהות במהירות ובדייקנות עד 90 אחוז מהפרמטרים המבניים והתפקודיים הלבביים הנפוצים ביותר, ליד מיטת המטופל, בתוך דקות. בפרק שמענו מרוברט על העוצמה של החיבור הייחודי בין קלינאים לטכנולוגים כדי להפוך חזון למציאות, על מהפכת השימוש בPOCUS, האתגרים וההזדמנויות באבחון מבוסס AI ולמה ה-FDA בעצם לא עד כדי כך מפחיד.

  • ד"ר יעל פומרנץ - על האקו-סיסטם וחיבור לארגונים ומשקיעים מהעולם

    ד"ר יעל פומרנץ - על האקו-סיסטם וחיבור לארגונים ומשקיעים מהעולם

    איך מתחילים לפתח רעיון לסטרטאפ רפואי? האם נכון להתחיל אותו דווקא בשוק הישראלי או האמריקאי? למה דוקא ישראל זה המקום להקים חברות הhealthtech? Start-Up Nation Central (או בקיצור SNC) מקדמת חיבור בין תעשיית ההיי-טק הישראלית לארגונים ומשקיעים מהעולם, בין היתר בתחום הhealthtech. אז קודם כל – אם אתם יזמיות ויזמים ועדיין לא התחברתם לSNC – זה הזמן. בפרק דיברנו על המסלול המורכב של יזמות בתחום הביולוגיה והבריאות, האתגרים שניצבים בפני יזמים והיכולת של התחום לאמץ חדשנות. 🚀 דיברנו על: ✅ איך לבחור את השוק הנכון למיזם שלך ✅ מהם החסמים המשמעותיים שעומדים בפני חדשנות בעולם הביולוגיה ✅ איך הרגולציה, ובמיוחד ה-FDA, משפיעה על יזמים ומתי היא הופכת למכשול אמיתי וגם יצאנו אופטמיים מהמצב של השקעות זרות בתחום. אם עוד לא נרשמתם לfinder של Start-Up Nation Central – זה הזמן! https://finder.startupnationcentral.org/

  • זיהוי מחלות אוטו-אימוניות, שלומית שטיינברג-קוך, מנכ"לית פרדיקטה-מד

    זיהוי מחלות אוטו-אימוניות, שלומית שטיינברג-קוך, מנכ"לית פרדיקטה-מד

    בפרק עם שלומית שטיינברג-קוך, מנכ"לית Predicta Med, תשמעו על העולם המרתק של מחלות אוטואימוניות - אתגרים שביזהוי המחלות ועל איך המוצר של Predicta Med עוזר לרופאים לזהות אותן בשלב מוקדם כדי לתת טיפול מתאים. אבל מעבר לזה, תקבלו שיעור וטיפים חשובים איך ליצור שיתופי פעולה עם מרכזים רפואיים כדי להגיע למוצר ראשוני בתחום שדורש המון דטה, איך בונים מותג סביב החברה והמוצר ולא פחות חשוב – איך משלבים הכל עם חיי משפחה. https://predicta-med.com/ שלומית תשמח לעזור ולייעץ – מוזמנות ומוזמנים לפנות: shlomit@predicta-med.com https://www.linkedin.com/in/shlomit-steinberg-koch-53530215/

  • Dr. Elena Itskovich, Nest Catalyst - על יזמות מהאקדמיה

    Dr. Elena Itskovich, Nest Catalyst - על יזמות מהאקדמיה

    אחרי לא מעט שנים של מחקר באקמדיה, כולל post-doc בStanford, ד"ר לנה איצקוביץ החליטה לעזור למדענים-יזמים להפוך את המחקר שלהם למיזם. היא הקימה את התכנית Nest Catalyst ובימים אלו פועלת להקמת קרן שתשקיע במדענים-יזמים. בפרק שמענו ממנה על האתגרים במסחור פטנטים מהקדמיה ועל טיפים איך אפשר לעשות את זה, על הכלים היזמיים שחשוב למדענים לרכוש ועל איך Nest Catalyst עוזרת ליזמים לרכוש אותם. אם אתה מדען, את יזמת, או סתם סקרנים לגבי המפגש בין מדע ליזמות, הפרק הזה בשבילכם!