PlanEET B

by MakerDistrict

In de nieuwe podcast PlanEET B zoekt culinair journalist Laura de Grave naar de verhalen achter ons bordje avondeten. Laat je via acht afleveringen inspireren door verschillende gasten met elk hun eigen expertise. Kom alles te weten over het verduurzamen van ons bordje avondeten.

Podcast episodes

 • Season 1

 • Water- en landverbruik

  Water- en landverbruik

  In deze aflevering gaat Laura de Grave in gesprek met Arjan Budding van universiteit Wageningen en Research over water- en landverbruik en kijken ze hoe je een broodje hamburger duurzamer kunt maken. Ook gaat Laura langs bij kweker Ard van de Kreeke van vertical farm Growy Farm die laat zien dat de toekomst van eten duurzaam, lokaal én goedkoop kan zijn…

 • Duurzame verpakkingen

  Duurzame verpakkingen

  In deze aflevering gaat Laura de Grave in gesprek met Nikki Groote Schaarsberg van Kennisinstituut duurzaam verpakken en kijken ze hoe je pastasaus duurzamer kunt maken. Ook kiepert Laura met Dirk Groot (Zwerfinator) haar eigen vuilnisbak om en gaan ze de straat op om te kijken wat voor verpakkingen er rondzwerven.

 • Seizoensgebonden eten

  Seizoensgebonden eten

  In deze aflevering gaat Laura de Grave in gesprek met groentefundamentalist Norbert Mergen van MergenMetz in gesprek over seizoensgebonden eten en kijken ze hoe je een bord soep duurzamer kunt maken. Ook gaat Laura langs bij knolselderijteler Ted Vaalburg om ingrediënten voor snert te halen.

 • Lokaal & Eerlijke handel

  Lokaal & Eerlijke handel

  In deze aflevering gaat Laura de Grave in gesprek met Bonnie van Poortvliet van Gosling Coffee en kijken ze hoe je appeltaart met koffie duurzamer kunt maken. Ook gaat Laura langs bij Eelke ten Broeke van de Fruitloods bij fruitgaard De Olmenhorst om ingrediënten voor de appeltaart te halen.

 • Biologisch eten

  Biologisch eten

  In deze aflevering gaat Laura de Grave in gesprek met Anke Bakker van Foodwatch en Harrie Janssen van het EKO-keurmerk over biologisch eten en kijken ze hoe je een bord pasta pesto duurzamer kunt maken. Ook gaat Laura langs bij wildplukker en chef-kok Freek van der Vlist van Restaurant de Kleischuur om ingrediënten voor de pesto te plukken.