Uaktuelle bøker

by Bjørn Vatne

Norske forfattere anbefaler bøker som har gått under radaren til de fleste, og som fortjener nye lesere. I samtale med forfatter Bjørn Vatne forklarer de hvorfor boka er god, og hvorfor den har betydd spesielt mye for dem. Sesong 1 er produsert med støtte fra Møre og Romsdal Fylkeskommune.

Podcast episodes

 • Season 1

 • Endre Ruset om "Alle med lunger kopla saman" av Juliana Spahr

  Endre Ruset om "Alle med lunger kopla saman" av Juliana Spahr

  I sesongens siste episode henter Endre Ruset fram diktsamlingen "Alle med lunger kopla saman" av Juliana Spahr. Det er en bok ble skrevet for snart 20 år siden, men som gir foruroligende høy gjenklang i dagens konfliktfylte verdensbilde og medievirkelighet. Endre mener det er sunt for Bjørn å lese dikt - men stemmer det?

 • Gunnhild Øyehaug om "The Most of It" av Mary Ruefle

  Gunnhild Øyehaug om "The Most of It" av Mary Ruefle

  I denne episoden plukker Gunnhild Øyehaug fram en bok og en forfatter hun har misjonert for i flere sammenhenger. Hva er det med Mary Ruefle som engasjerer henne sånn? Og blir Bjørn like engasjert, eller holder han seg distansert? Humor, plumphet og alvor går hånd i hånd med alvoret når vi setter oss ned for å diskutere.

 • Eivind Hofstad Evjemo om "En russisk pilegrims beretninger"

  Eivind Hofstad Evjemo om "En russisk pilegrims beretninger"

  Hvorfor i alle dager skal vi lese en bok om ortodoks kristendom, skrevet av en ukjent forfatter på ukjent tidspunkt? Eivind Hofstad Evjemo forklarer hvorfor reiseskildringen og menneskeportrettene i "En russisk pilegrims beretninger" vekker en lengsel i ham. Bjørn prøver å forstå, men er skeptisk til deler av budskapet.

 • Erlend O. Nødtvedt om "Lyden av vatn" av Rolf Sagen

  Erlend O. Nødtvedt om "Lyden av vatn" av Rolf Sagen

  Vestlandståka ligger tjukk i episode to av Uaktuelle bøker. Kjenner du Rolf Sagen mest som en humoristisk forfatter, slik som Bjørn i sin villfarelse gjør? Da kan kanskje Erlend O. Nødtvedt få deg på andre tanker, når han drar fram denne boka fra hyllene.

 • Sandra Lillebø om "Bänkpress" av Sven Lindqvist

  Sandra Lillebø om "Bänkpress" av Sven Lindqvist

  Hvorfor anbefaler Sandra Lillebø en bok om styrketrening, i en podcast om store leseopplevelser? Kommer Bjørn til å like den? Og hvordan kan benkpress ligne på skriving? Alt dette og mer i første episode av podcasten Uaktuelle bøker.