Mininaut - for nysgerrige børn

por Radionauterne

Vil du svæve med astronauterne i rummet, møde oldgamle underjordiske væsner eller komme på en sjov rejse helt op i næsen?  Så skal du lytte til Mininaut, hvor Radionauterne og deres gode ven Satellytten tager på opdagelsesrejser i videnskabens verden. Mininaut er oplagt for børn mellem 3-6 år. Men det er bestemt ikke kun for dem. Mininaut er for alle nysgerrige børn, der  ... 

 ...  Leer más

Episodios del podcast

  • Temporada 2

  • Mininaut: Årstider

    Mininaut: Årstider

    Det er det, som viser, at tiden den går Sommer, efterår, vinter og forår Det kommer med sol, blæst, sne og fugle, der kvidrer Kom med og lær om de fire årstider! Vært: Lisa Bay. Afsnittet er tilrettelagt og produceret af Radionauterne ved Lisa Bay og Karen Brüel Birkegaard. Lyddesign af Philip Søborg. I redaktionen er Louise Trier. Podcasten er udgivet med støtte fra Novo Nordisk Fonden. Aktiviteter ved lytning: Alt afhængig af årstiden kan I fx lede efter visne blade, insekter eller spor fra dyr i sneen.

  • Mininaut: Sår

    Mininaut: Sår

    Det bløder og gør ondt, og kan være både aflangt og rundt, når du en skramme på knæet får, eller det svier på din finger eller lår Aktiviteter ved lytning: Snak om hvilke forskellige steder på kroppen I har prøvet at have et sår. Marker evt. stederne på kroppen med ansigtsmaling eller tegn en tegning der viser det. I kan også gå en tur i et grønt område og tælle hvor mange træer, der har sår eller ar efter sår. Vært: Lisa Bay. Afsnittet er tilrettelagt og produceret af Radionauterne Media. Lyddesign af Philip Søborg. I redaktionen er Louise Trier. Podcasten er udgivet med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

  • Mininaut: Plastik

    Mininaut: Plastik

    Det kan være hårdt og blødt og føles som elastik Det er på dit værelse, på legepladsen og enhver butik Og det er ikke sød musik - men faktisk rigtig meget teknik! Er du klar, for nu zoomer vi helt ind på plastikkens farverige verden! Aktiviteter ved lytning Find nogle forskellige ting frem og snak om, hvilke der er lavet af plastik, og hvilke der ikke er. Snak også om forskellige typer af plastik, fx hård og blød. I kan også lave et eksperiment, hvor I over længere tid observerer, hvordan naturlige ting og plastikting forgår. Tag fx nogle legoklodser, en tynd plastikpose og et æble og læg i en kasse udenfor og sammenlign, hvor hurtigt de forgår. OBS: læg ikke plastik direkte på jorden, da det er skidt for miljøet. Vært: Louise Trier. Lyddesign: Philip Søborg. Afsnittet er tilrettelagt og produceret af Radionauterne Media med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

  • Mininaut: Magnet

    Mininaut: Magnet

    Man skulle tro det var et trylleshow Når de bygger tårne og trækker brio-tog Med en usynlig kraft ingen har set! Nu er det tid, til at kigge på en magnet! Aktiviteter ved lytning: Tag jeres magnetiske legetøj frem og snak om, hvordan magnetisme virker. I kan også afprøve, hvilke typer ting, der er magnetiske ved at tage en magnet, og se hvad der kan klistre fast på den. Fx en sten, en sko og en ske. Vært: Lisa Bay. Afsnittet er tilrettelagt og produceret af Radionauterne Media. Lyddesign af Philip Søborg. I redaktionen er Louise Trier og Laurits Læssøe Fauli. Podcasten er udgivet med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

  • Mininaut: Månen

    Mininaut: Månen

    Den lyser når det er nat, og er rund som en hat Men du bliver skuffet, hvis du tager fat For den er ikke nem at låne Det er nemlig en måne! Aktiviteter ved lytning: Efterlign Månens forskellige faser ved hjælp af en bold og en lommelygte. Lys på bolden fra forskellige vinkler som om lommelygten er Solen og bolden er Månen. Eller sæt små stykker modellervoks sammen og form dem til én stor kugle, ligesom dengang Månen blev skabt. Vært: Louise Trier. Afsnittet er tilrettelagt og produceret af Radionauterne Media. Lyddesign af Philip Søborg. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli. Podcasten er udgivet med støtte fra Novo Nordisk Fonden.