40. Argentinië kiest Milei: een gek of redder in nood?

GeopolitiekNu Verkiezingsjaar 2024 por Michel Michaloliákos & Rajeev Lachmipersad

Notas del episodio

Argentinië neemt een sprong in het diepe en kiest Milei. De libertariër, die met een kettingzaag door de overheid heen wil. Hij wil de Argentijnse economie Dollariseren en is een echte Trumpiaan. Wat betekent zijn verkiezing voor de geopolitiek van Argentinië? Hoe heeft het zover kunnen komen?

👉 De verkiezingskoorts liep al maandenlang hoog op in Argentinië. En niet zonder reden: het land staat er economisch dramatisch voor en libertariër Milei stond torenhoog in de peilingen.

👉 Milei voerde een campagne tegen de ‘corrupte overheid’, die hij een kopje kleiner wil maken. Hij zei niet samen te willen werken met ‘communisten’, doelend op Lula’s Brazilië en China.

👉 Milei heeft de presidentsverkiezingen weliswaar gewonnen van rivaal Massa, maar zal hij veel van zijn plannen kunnen uitvoeren? Die kans lijkt klein, aangezien hij ee ... 

 ...  Leer más
Palabras clave
nieuws podcastbnr nieuwspodcast zuid amerikapolitiek zuid amerikaargentiniëmileipodcast bnrgeopolitiek argentiniëpodcast argentiniënieuwsgeopolitieke podcast podcast milei