Ma Mirë se Dje

by Arian Xhezairi

Joshja, epshi e lakmia janë të natyrshme, kalitja e nevojshme për kontroll të tyne duhet t'fitohet. Për këtë mund, angazhim, e dije kërkohet. Në rrugën e përndritjes dhe lartësimit shpirtnor, kur jemi bashkë, peripecitë bahen ma të lehta. Na priftë e mbara!

Podcast episodes

 • Season 1

 • Rrëziku nga Obsesioni në Perfeksion

  Rrëziku nga Obsesioni në Perfeksion

  Përkryeshmënia për krijesa s'ekziston. Ecunia jetësore asht graduale, nis si bebe zhag, e qohesh e rritesh e bon vrap. Ngjashëm asht me çdo aspekt tjetër n'jetët tona.Amazon-i që shohim sot s'ka nis n'këtë formë, përkundrazi asht kompletue përgjate viteve, tuj pranue feedback prej njerëzve, tu pa, tu mësue, tu e përmirësue.Përmirësimi ndodh me kohën, si rezultat i akumulimit t'përvojave e dijeve t'reja.

 • Abstenimi nga Mainstreami

  Abstenimi nga Mainstreami

  Me dijte çka ka ndodhe ne Peshkopi, nese s'je i Peshkopise, nuk t'bon hajr a veç dam Meqë telefonin e kemi gjithe me vete, shprehia per me e kap n'dore ven-e-pa-ven bohet e natyrshme. Çdo rast i boshllekut ne aktivitete a mendime, t'bon vetvetiu me iu rrek shprehise robotike te scroll-it vertikal ne platformat e ndryshme sociale.Me e krijue nji shprehi t're shkenca thotë që njeriut rëndom i merr diku prej 30-60 ditë. Kjo natyrisht varion nga një person në tjetrin. Ngjashëm kohë edhe për zhbamjen e një shprehie t'cillë do me e heq prej vetes. Çfarë vërejmë tek mënyra se si njerëzit kryesisht manifestohen ndaj sjelljeve të tyne, mund t'thuhet që ma e lehtë asht me fitue shprehi t'reja se me hjek ndonjë aktuale. Heqja dorë karakterizohet me s'pari njohje për tejkalim t'vetvetes, motivi t'hatashëm, e përfundim dukshëm joshës e t'leverdijshëm. Key points: Rioriento fokusin ne vetvete dhe gjana qe vlejne Distanco veten nga rrjedha e perditeshme, vecanerisht ndodhite politike Konsumi informativ po aq ne mos ma i rendesishem se konsumi ushqimor

 • A osht çdo lloj i suksesit, sukses?!

  A osht çdo lloj i suksesit, sukses?!

  Puna e shteti, 9to5 formati, pensioni i garantuem, Kallashi e Koxhabylykbashi, e laramani të shumëta nocionesh të këtilla që na bombardojnë qysh në moshë të hershme, prej tjerëve, për me na kallëxue neve se "qysh me u bo t'suksesshëm". Ama, athue vallë janë t'duhuna e t'përshtatshme për ne?

 • Revolucion Intro - Shkaku, Sfida & Synimi

  Revolucion Intro - Shkaku, Sfida & Synimi

  Shperqendrimi i perditshem osht i dukshem. Lakmia e njeriut osht e pamohueshme. Tuj u bo real me veten, me ia njofte mangesite e leshimet, me qellim qe me i eliminue ashtu qe rezultate e pasoja ma t'frytshme me prodhue, permes rikujtimit e dijes, mundemi me perfitue.