Yhteyden Ytimessä

by OK5

Syvä yhteys on kautta aikojen löytynyt leiritulen ympärillä. Tunnelma on lämmin ja turvallinen. Vaikeisiin asioihin löytyy ratkaisu. Mitä modernit organisaatiot voivat oppia tästä ikiaikaisesta yhdessä olemisen traditiosta? Ilona Rauhala, Ira Lange ja Kimmo Kääriä ovat tutkimusmatkalla inhimillisen yhteyden ytimeen. Aihetta tarkastellaan eri kokoonpanoissa myös asiantuntijavieraiden kanssa. Podcastin tarjoaa OK5.fi.

Podcast episodes

 • Season 1

 • Radikaali asiallisuus / Aleksi Lumme

  Radikaali asiallisuus / Aleksi Lumme

  Oletko koskaan huomannut, kuinka keskustelut voivat äkkiä muuttua kilpailuksi? Ratkaisujen ja yhteyden etsiminen jää taka-alalle kun kilpailuhenki ottaa vallan. Miten radikaali asiallisuus voi ohjata keskusteluja kohti yhteisymmärrystä ja rakentavaa vuorovaikutusta?Ilonan vieraana vaikuttavasta keskustelusta ja vuorovaikutuksesta on keskustelemassa metsästäjä, tietokirjailija ja dialogivaikuttaja Aleksi Lumme. Hän on tullut tunnetuksi kyvystään rakentaa keskusteluyhteyksiä erimielisten ryhmien välille ratkaisujen löytämiseksi. Aleksin tärkeä oivallus on, että “aina ei tarvitse ymmärtää ongelmaa voidakseen ratkaista sen”.Miten insinööritausta on auttanut Aleksia ihmisosaamisessa? Mitä metsästys on opettanut hänelle yhteydestä itseen ja muihin?

 • Merkityksellisen keskustelun avaimet / Helena Kastikainen ja Viljami Metsäkylä

  Merkityksellisen keskustelun avaimet / Helena Kastikainen ja Viljami Metsäkylä

  Keskustelumme pyörivät usein pintatason asioissa. Haluaisimme ehkä synnyttää syvällistä keskustelua, mutta oikeiden kysymysten esittäminen vaatii rohkeutta ja luovuutta. Millä keinoille voimme ihmissuhteissamme sukeltaa pintaa syvemmälle? Kimmon vieraana podcastissa ovat keskustelemassa Keskustelupakka-korttipelin kehittäjät Helena Kastikainen ja Viljami Metsäkylä. Keskustelupakka ei ole vain seurapeli, vaan työkalu merkityksellisiin keskusteluihin. Näiden korttien avulla käyttäjät ovat löytäneet uudenlaista kosketuspintaa ihmissuhteisiinsa ja luoneet merkityksellistä yhteyttä.Mistä elementeistä merkityksellinen keskustelu syntyy? Mitä jokainen voisi tehdä syventääkseen ihmissuhteitaan?

 • Yhteys on elämän tarkoitus / Frank Martela

  Yhteys on elämän tarkoitus / Frank Martela

  Jokainen meistä on pohtinut elämän tarkoitusta. Aikaisemmin merkitys löytyi paikallisyhteisöstä ja sen asettamista odotuksista. Nykyisin ihmisen täytyy itse valita ja etsiä elämänsä tarkoitus. Millaisia näkökulmia yhteys voi tarjota elämän merkityksellisyyteen?Iran ja Kimmon vieraana elämän polttavimmista kysymyksistä on keskustelemassa filosofi, tutkija ja puhuja Frank Martela. Hän on työssään erikoistunut onnellisuuteen, motivaatioon ja merkityksellisyyteen liittyviin kysymyksiin. Frankin kyky tehdä filosofiset ja psykologiset teemat ymmärrettäviksi suurelle yleisölle inspiroi pohtimaan elämän tärkeimpiä kysymyksiä!Mistä aineksista Frankin mukaan hyvä elämä koostuu? Mitä jokainen meistä voisi tehdä luodakseen yhteyttä jokapäiväisissä kohtaamisissa?Kuuntele inspiroiva ja ajatuksia herättävä jakso elämän keskeisistä kysymyksistä, Spotifyssa tai iTunesissa!

 • Yhteys rakentaa työnantajabrändiä / Lauri Vaisto

  Yhteys rakentaa työnantajabrändiä / Lauri Vaisto

  Millainen on hyvä työnantaja? Mistä työnantajabrändi syntyy? Miten tekoäly tulee muuttamaan rekrytointimarkkinaa? Kimmon vieraana näistä aiheista keskustelemassa on työelämämedia ja työnhakualusta Duunitorin Principal Consultant Lauri Vaisto. Laurille yhteys tarkoittaa sitä, että ymmärretään toisen näkökulmia sekä omaa tahtoa ja tunnistetaan näiden väliset erot. Yhteys rakentuu toistuvista ja jatkuvista pienistä teoista ja mikrokohtaamisista, joihin kannustetaan työyhteisön sisällä. Resilienssi - kyky selviytyä haasteista perustuu ensisijaisesti yhteyteen. Mitä irtisanotuksi tuleminen opetti Laurille työn merkityksestä? Entä mistä syntyy hänen mukaansa arvokas kohtaaminen?

 • Tuottavuus syntyy yhteydestä / Marika Schaupp

  Tuottavuus syntyy yhteydestä / Marika Schaupp

  Miksi innovaatiot vaativat yhteyttä? Miten voisimme kehittää tapaamme mitata tuottavuutta? Miksi hyvät arvot eivät yksinään riitä? Kimmon vieraana näistä aiheista keskustelemassa on Futuricen Senior Strategy & Culture Consultant Marika Schaupp.Yhteiskuntamme on kehittynyt individualistiseksi, mutta moderni työelämä vaatii yhä enemmän yhteistyötä. Harva on yksin tuottava - innovaatiot ja lisäarvo syntyvät yhteydestä.Kuuntele ajatuksia herättävä jakso tuottavuuden ja yhteyden suhteesta!