Virkelige Underlige Vidundere

by Sandra Helmark Hansen

Fjollet og eksperimenterende podcast om dyr og skør biodiversitet: Virkelige Underlige Vidundere 🐙 Har du nogensinde tænkt over hvordan der er opstået så mange mærkelige dyr på vores planet? Menneskets forundring og søgen efter at forstå de mest underlige dyr har altid været stor. Dette er en podcast om mærkværdige dyr og deres twist på tilværelsen. Findes der udødelige dyr? Har dyr en seksualitet? Er dyr dumme? Lever der dyr  ...   ...  Read more

Podcast episodes

 • Season 1

 • Episode 3 Hvorfor er sanser blevet til?

  Episode 3 Hvorfor er sanser blevet til?

  Kan du mærke det i alle dine sanser? Vi er tilbage med 3. episode i Virkelige Underlige Vidundere! Det skal handle om dyrenes sansende verden. Her gæster Lektor Anders Garm fra Købehavns Universitet som er mester i forskning og fortælling om neurofysiologiens univers. Ja og så er der selvfølgelig, til de barnlige og glade dyresjæle, et eventyr om dolkhalen Dennis. Lyt med, det er godt nok spændende! Tak til Viktor Dahl for forundrende musikstykke og altid til vores egen Johan Rodkjær for fortællende lyd.

 • Episode 2 Fremmedgørelse af Naturen

  Episode 2 Fremmedgørelse af Naturen

  I denne episode har vi filosof Daniel Dreesen på besøg, der fortæller om hvordan mennesket har fremmedgjort sig fra naturen. Daniel tager udgangspunkt i bogen The Book of Barely Imagined Beings af Casper Henderson der omhandler skabninger du slet ikke kunne forstille dig eksisterede, men fakta er at de altså findes. Derudover skabes der en top 5 liste over de skøreste dyr vi føler os mest fremmed over for.

 • Episode 1 Hvad er et dyr?

  Episode 1 Hvad er et dyr?

  I første episode forsøger vi at finde en definition på hvad et dyr egentlig er? For hvor går grænsen mellem dyr, planter og andre organismer?