Perspectiva Feminista (Català)

by Feministes de Catalunya

Benvingudes i benvinguts a Perspectiva Feminista, l’espai de debat i anàlisi de l'actualitat amb Feministes de Catalunya per entendre la realitat que ens envolta i denunciar les desigualtats entre dones i homes.

Podcast episodes

 • Season 2

 • Feminicidis amb Graciela Atencio, periodista i directora de Feminicio.net

  Feminicidis amb Graciela Atencio, periodista i directora de Feminicio.net

  En aquest segon episodi de la nova temporada, i en el marc del Dia Internacional de la Dona, xarrem amb Graciela Atencio, periodista amb més de 25 anys d'experiència a l'Argentina, Mèxic i Espanya, i directora de Feminicidio.net, un observatori independent contra les violències masclistes.

 • Las mujeres que faltan (2023)

  Las mujeres que faltan (2023)

  Éste es un episodio muy especial y muy difícil de grabar, pero también muy necesario, aunque nos gustaría que no fuera así. En 2023, 97 mujeres y 4 niñas fueron asesinadas por hombres de su entorno,  y se descubrieron los cuerpos de otras 6, que habían sido asesinadas en años anteriores. Estamos hablando, por tanto, de un total de 107 feminicidios en España en 2023, de los cuales 16 se cometieron en Catalunya. Cada una de ellas tiene una historia que merece ser contada para rescatarla de la mera estadística o la noticia sensacionalista a la que fue reducida.  Éste es nuestro pequeño homenaje a todas LAS MUJERES QUE FALTAN en un intento de devolverles la humanidad y la dignidad que les fueron arrebatadas.

 • Season 1

 • Moment de fer balanç: feminisme i eleccions generals del 23J23

  Moment de fer balanç: feminisme i eleccions generals del 23J23

  En aquest desè i últim episodi de la 1ª temporada de Perspectiva Feminista fem balanç i reflexionem juntes sobre l’actual situació de les dones com a exercici imprescindible abans de les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. I per aquest motiu, a la secció FemTalk parlem amb Sílvia Carrasco, antropòloga, escriptora i presidenta de Feministes de Catalunya.

 • Agraeix-li al feminisme que...

  Agraeix-li al feminisme que...

  Parlem de drets fonamentals dels que gaudim les dones a gran part del món occidental i que tenim totalment assumits i normalitzats, però que no son fortuïts ni han existit sempre, sinó que son el resultat de la lluita feminista. A la secció de la WikiFeminista fem un repàs a la línia de temps de l’assoliment d’aquests drets a Espanya. A la secció d'Actualitat amb Perspectiva Feminista, la Lana ens parla de l’absència d’aquests drets fonamentals en altres indrets i dels actuals intents de retrocés que estem patint en aquests sentit. I per tancar, a la nostra Fem-Talk parlem amb Arga Sentís, sòcia fundadora de Feministes de Catalunya i dues vegades cap de llista a les eleccions municipals de la seva ciutat, Tarragona, pel partit en el qual militava (ICV). Amb ella parlem del que significa per les dones accedir a la carrera política.

 • La trampa del gènere

  La trampa del gènere

  Aquesta setmana la Pat de Lídia ens parla del gènere com a construcció social i com a eina que col·loca les dones en una situació d'inferioritat i subordinació respecte els home. A la secció de la WikiFeminista analitzem amb l’Erika Bastide què és i què implica per la vida de les dones el sistema jeràrquic sexe-gènere. I per tancar, a la nostra Fem-Talk, conversem amb Rosa Cobo Bedia, teòrica, investigadora i escriptora feminista. Professora titular de Sociologia a la Universidad de La Coruña, directora de la revista Atlánticas i presidenta de la Red Académica Internacional de Estudios sobre Prostitución y Pornografía.