Musiklärarpodden

by Musiklärarpodden

Musiklärarpodden riktar sig till er lärare i musikämnet vare sig ni undervisar i grundskola, gymnasieskola, kulturskola, folkhögskola, studieförbund etc. Ämnen varierar från det stora övergripande till det smala praktiska och min förhoppning är att kunna samla en kunskapsbank för intresserade att ta del av. Jag som driver den här podcasten heter Björn Johansson, jag ...   ...  Read more

Podcast episodes

 • Season 1

 • Ledarskap och lärarhandledning (Säsongsavslutning)

  Ledarskap och lärarhandledning (Säsongsavslutning)

  I det här avsnittet diskuterar jag ledarskap med musikläraren som var min handledare på högstadiepraktiken om hennes syn på ledarskap, vad musikämnet erbjuder eleverna för förmågor/lärdomar och om hur det är att vara en handledare för lärarstudenter.

 • Blåsorkester för framtiden

  Blåsorkester för framtiden

  I detta avsnitt får vi träffa Annmari Wangin och Andreas Baro från Kulturskolan i Linköping, Magnus Eriksson från Sveriges Orkester Förbund och Suzanne Larsson från Kulturskolan i Upplands Väsby. Vi pratar om orkesterverksamhet och hur man får den att blomstra.

 • Två år senare. Vad har vi lärt oss?

  Två år senare. Vad har vi lärt oss?

  I detta avsnitt Träffar jag två av mina klasskamrater från musikhögskolan i Malmö Jacob Delen och Johan Dahlberg och vi diskuterar vilka erfarenheter och lärdomar vi fått under våra första två år i yrket.

 • Motivation och Relation

  Motivation och Relation

  Ett samtal med Slagverksläraren och föreläsaren Fredric Käld om att motivera och inspirera elever samt vikten av en god relation.

 • Musik och lärandematriser

  Musik och lärandematriser

  Lärandematriser är en bok och ett pedagogiskt tillvägagångssätt att flytta fokus från bedömning till lärande och synliggöra det i iakttagbara handlingar. Jag pratar med musikern, musikläraren, föreläsaren och författaren Johan Alm.