Mininaut - for nysgerrige børn

by Radionauterne

Vil du svæve med astronauterne i rummet, møde oldgamle underjordiske væsner eller komme på en sjov rejse helt op i næsen?  Så skal du lytte til Mininaut, hvor Radionauterne og deres gode ven Satellytten tager på opdagelsesrejser i videnskabens verden. Mininaut er oplagt for børn mellem 3-6 år. Men det er bestemt ikke kun for dem. Mininaut er for alle nysgerrige børn, der  ... 

 ...  Read more

Podcast episodes

  • Season 1

  • Mininaut: Brandbil

    Mininaut: Brandbil

    Den har blå blinkende lamper og et højt: BA-BU, ba-bu, ba-bu Når den hurtigt mod ildebranden iler I dag skal det handle om..... brandbiler! Aktiviteter ved lytning: Inden I lytter kan I gætte på, hvor varmt ild er og snakke om, hvorfor det er farligt. Og efter lytning kan I lege brandmænd- og kvinder på brandslukningsmission og øve jer i at komme lynhurtigt i tøjet! Afsnittet er tilrettelagt og produceret af Lisa Bay og Karen Brüel Birkegaard. Lyddesign af Philip Søborg. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli. Podcasten er udgivet med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

  • Mininaut: Is

    Mininaut: Is

    Man spiser dem om sommeren, og de er meget søde De kan smage af jordbær, mango, chokolade og fløde, De kan smelte i varmen og børn spiser dem i litervis Dette afsnit af Mininaut handler om… is! Aktiviteter ved lytning: Inden I lytter kan I måske hente en isklump og lade den stå på bordet, mens i lytter, så I kan observere, hvordan den bliver til vand og hvor længe der går. Efter lytning kan I snakke om jeres yndlingsis, men I kan også kigge på et Atlas/globus ift. hvor Arktis (Nordpolen) ligger henne. Afsnittet er tilrettelagt og produceret af Radionuaterne Media Lyddesign af Philip Søborg. I redaktionen Laurits Læssøe Fauli. Podcasten er udgivet med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

  • Mininaut: Næser

    Mininaut: Næser

    Den kan snorke, snuse og nyse. Og så kan den snøfte og fnyse! Den er god, hvis du skal dufte, men ikke når du skal læse.. Lyt med! For i det her afsnit skal det handle om din næse! I afsnittet kommer du på en vild rejse i næseland: fra køleskabets til universets dufte, og på en tur fyldt med soldater, hoppepuder og NYS. Rejsen slutter i dyrenes fantastiske verden, hvor ikke to næser er ens. Aktiviteter: Ved lytning kan vi anbefale at finde tegnegrejet frem, så børnene selv kan tegne fantasifulde næser undervejs. Efter lytning kan I finde forskellige madvarer i køleskabet og dufte til dem. Kan I gætte, hvad det er med lukkede øjne? Hvad dufter godt, og hvad lugter dårligt? Afsnittet er tilrettelagt og produceret af Lisa Bay og Karen Brüel Birkegaard. Lyddesign af Philip Søborg. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli. Podcasten er udgivet med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

  • Mininaut: Dinosaur

    Mininaut: Dinosaur

    Et fortidsdyr - så fjern, så vild, så stor - men engang gik de altså på vores jord. De er virkelighedens drager! Lyt med - for i det her afsnit skal det handle om dinosaurer! I dette afsnit skal vi på en spændingsfyldt rejse: fra fortidens dinobrøl på dinosletten til nogle helt stille sten, der i nutiden fortæller fantastiske historier om fortidens dyr. Rejsen slutter rejsen af med nogle skæbnesvangre naturkatastrofer. Aktiviteter: Ved lytning kan vi anbefale at finde tegnegrejet frem, så børnene selv kan tegne deres yndlingsdinosaur under lytning. Efter lytning kan I kigge på forstenede søpindsvin eller lignende, hvis I har nogle liggende. Afsnittet er tilrettelagt og produceret af Lisa Bay og Karen Brüel Birkegaard. Lyddesign af Philip Søborg. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli. Podcasten er udgivet med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

  • Mininaut: Svampe

    Mininaut: Svampe

    De kan være røde med hvide pletter, og i maven de mætter. Den røde skal du altid undgå, men andre du gerne spise må. Nogle af dem kan endda lyse som en lampe. Lyt med - for i det her afsnit skal det handle om svampe! Aktiviteter: Ved lytning kan vi anbefale at finde modellervoks eller tegnegrej frem, så børnene kan forme deres egne svampe undervejs. Afsnittet er tilrettelagt og produceret af Lisa Bay og Karen Brüel Birkegaard. Lyddesign af Philip Søborg. I redaktionen er Laurits Læssøe Fauli. Podcasten er udgivet med støtte fra Novo Nordisk Fonden.