Minä Kuulun Laukaaseen

by Minä Kuulun Laukaaseen-hanke

Minä Kuulun Laukaaseen on Laukaan ja Lievestuoreen kansalaisopistojen yhteinen laatu- ja kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on parantaa opistojen välistä yhteistyötä ja lisätä opistojen tunnettuutta sekä yhteisöllisyyttä koko Laukaan kunnan alueella. Ajatuksena on myös saada ihmisten ääntä kuuluviin, yli välimatkojen ja ympäri kuntaa. Podcastit ovat molempien opistojen ideoimia ja toteuttamia haastatteluja ja tuokiokuvia  ... 

 ...  Read more

Podcast episodes

 • Season 1

 • Kaikki ovat tervetulleita joogaan - joogaopettaja Kari Laitisen haastattelu

  Kaikki ovat tervetulleita joogaan - joogaopettaja Kari Laitisen haastattelu

  Kari Laitinen opettaa Laukaan kansalaisopistossa yin-, SJL- ja äijäjoogaa. Osallistujat ovat saaneet joogasta muun muassa mielenrauhaa ja apua fyysisiin vaivoihin. Keskustelimme Karin kanssa joogan eri muodoista ja vaikutuksista sekä joogan opettamisesta ja ryhmän merkityksestä. Teemoina myös suorittamisesta luopuminen, kiireettömyys ja nöyryys. Haastattelijana Gila Heimonen.

 • Risto Montonen - jo 52 vuotta mukana Lievestuoreen kansalaisopiston toiminnassa

  Risto Montonen - jo 52 vuotta mukana Lievestuoreen kansalaisopiston toiminnassa

  Lievestuoreelaisella Risto Montosella on 52 vuoden ura Lievestuoreen kansalaisopistossa niin nuoriso-ohjaajana, kansalaisopiston opettajana kuin opiskelijanakin. Risto on ohjannut kansantanssia, luontoaiheisia iltoja ja lennokkikerhoja ja opiskellut metallitöitä, englantia ja on mukana edelleen opiston teatterissa. Podcastissa kuulet myös, mitä tapahtui, kun Risto ajeli mopolla kansalaisopiston lavalla. Haastattelijana Gila Heimonen.

 • Valokuvauksen kiehtova maailma -haastattelussa opettaja Keijo Penttinen

  Valokuvauksen kiehtova maailma -haastattelussa opettaja Keijo Penttinen

  Valokuvaaja Keijo Penttinen on opettanut valokuvausta Laukaan kansalaisopistossa kymmenen vuotta. Keskustelimme Keijon kanssa valokuvaamisen opettamisesta, luontokuvauksesta, valokuvauksen mullistaneesta tekniikan kehittymisestä, tekoälystä, harakoista, joutsenista ja paljon muusta. Keskustelussa selvisi myös, mitä tekemistä teräsvillalla on valokuvauksen kanssa. Haastattelijana Gila Heimonen.

 • Musiikki on sanaton kieli - musiikinopettajien Matiaksen ja Karin haastattelu

  Musiikki on sanaton kieli - musiikinopettajien Matiaksen ja Karin haastattelu

  Matias Naskali ja Kari Hokkanen toimivat musiikinopettajina Lievestuoreen kansalaisopistossa. Matias opettaa basson- ja Kari rumpujensoittoa. Lisäksi miehet ohjaavat yhdessä bändileiriä. Kuuntele, mitä muuta musiikin opiskelu opettaa kuin itse soittamista ja mitä tekemistä matematiikalla on musiikin kanssa. Haastattelijoina Sari Puttonen ja Gila Heimonen.

 • Koko perhe harrastaa kansalaisopistossa!

  Koko perhe harrastaa kansalaisopistossa!

  Lievestuorelainen viisihenkinen perhe, vanhemmat Lasse ja Anu ja lapset Aino, Iida sekä Hilma eivät turhaan sano, että kansalaisopisto on kuin toinen koti. Jos ei olla kotona niin ainakin joku perheestä on opistolla. Lasten harrastuksina ovat muskari, Nappulat- tanssi-ilmaisu ja Hepuli-lastenteatteri, vanhempien harrastuksista löytyy niin ikään monipuolinen kattaus opiston kursseja kuten esim. kahvakuula, teemajumppa, Pelkkää draamaa -teatteriryhmä ja Improvisaatioryhmä Thö Säälittävät. Haastattelijana Sari Puttonen.