Minä Kuulun Laukaaseen

by Minä Kuulun Laukaaseen-hanke

Minä Kuulun Laukaaseen on Laukaan ja Lievestuoreen kansalaisopistojen yhteinen laatu- ja kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on parantaa opistojen välistä yhteistyötä ja lisätä opistojen tunnettuutta sekä yhteisöllisyyttä koko Laukaan kunnan alueella. Ajatuksena on myös saada ihmisten ääntä kuuluviin, yli välimatkojen ja ympäri kuntaa. Podcastit ovat molempien opistojen ideoimia ja toteuttamia haastatteluja ja tuokiokuvia  ... 

 ...  Read more

Podcast episodes

 • Season 1

 • Kansalaisopisto -kohtaamisten keskus: rehtori Marjut Penttisen ja toiminnanjohtaja Sari Puttosen haastattelu

  Kansalaisopisto -kohtaamisten keskus: rehtori Marjut Penttisen ja toiminnanjohtaja Sari Puttosen haastattelu

  Laukaan kansalaisopiston rehtori Marjut Penttinen ja Lievestuoreen Setlementin toiminnanjohtaja Sari Puttonen kertovat muun muassa omat polkunsa kansalaisopistoon, keskustelevat kansalaisopiston toiminnan muutoksista, rahoitusleikkausten vaikutuksista ja opistotoiminnan merkityksestä. Lisäksi muistellaan, mistä Minä kuulun Laukaaseen -hanke sai alkunsa ja mitä on matkan varrella opittu. Haastattelijana Gila Heimonen.

 • Läsnäoloa ja liikettä: Jooga- ja barreopettajan Jarna Paalanen-Flyktmanin haastattelu

  Läsnäoloa ja liikettä: Jooga- ja barreopettajan Jarna Paalanen-Flyktmanin haastattelu

  Jarna Paalanen-Flyktman opettaa Laukaan kansalaisopistossa hathajoogaa, ying-joogaa ja barrea. Tunneilla jokainen saa olla oma itsensä ja tehdä omalle itselleen ja keholleen sopivalla tavalla. Tärkeää on tulla sinuksi oman kehonsa kanssa, ei muuttua joksikin muuksi kuin mitä on. Keskustelimme Jarnan kanssa myös riittämättömyydestä ja riittävyydestä, läsnä olemisesta, opettajuudesta ja unelmista. Haastattelijana Gila Heimonen.

 • Musiikki työnä ja elämäntapana - vieraana Jonna Ortju

  Musiikki työnä ja elämäntapana - vieraana Jonna Ortju

  Taiteilija-muusikko, musiikkiterapeutti Jonna Ortju ohjaa Laukaan kansalaisopistossa kehitysvammaisten nuorten bändiä. Musiikki on hänelle työ ja elämäntapa. Hän kokee olevansa oivallusten jakaja ja parasta työssä onkin, että saa auttaa musiikin avulla eri tilanteissa olevia ihmisiä. Musiikki on vuoropuhelua ja voi olla kertojana silloinkin, kun sanoja ei ole. Kuuntele, mitä tarkoittaa tahdistuminen ja mitä tekemistä Hilarius Hiirellä ja Jonnalla on toistensa kanssa. Haastattelijana Gila Heimonen.

 • Ompelu vastapainoa työlle - ompelukurssilla positiivista pöhinää - opiston opiskelija Terhi Ylösen haastattelu

  Ompelu vastapainoa työlle - ompelukurssilla positiivista pöhinää - opiston opiskelija Terhi Ylösen haastattelu

  Terhi Ylönen on osallistunut parin vuoden ajan Laukaan kansalaisopiston Ompelua omaan tahtiin -kurssille. Ompelua hän on harrastanut teini-iästä lähtien, jolloin oli kaverinsa kanssa niinikään kansalaisopiston ompelukurssilla. Ompelu antaa vastapainoa työelämälle ja kurssilta saa tarvittavaa opastusta haasteellisimpiinkin ompelutöihin. Miten kaulus sujahti kainaloon ja onko joogalla ja tankotanssilla jotain tekemistä ompelun kanssa, se selviää kun kuuntelet podcastin. Haastattelijana Gila Heimonen.

 • Ongelmanratkaisija, innostaja, oppimisen mahdollistaja - vieraana käsitöiden ja tietotekniikan opettaja Maija Valtola

  Ongelmanratkaisija, innostaja, oppimisen mahdollistaja - vieraana käsitöiden ja tietotekniikan opettaja Maija Valtola

  Maija Valtola työskentelee Laukaan kansalaisopistossa kädentaitojen ja tietotekniikan opettajana ja vastaa myös kädentaitojen ainealueen suunnittelusta. Käsitöiden opettamista Maija kuvaa vuorovaikutukselliseksi yhdessä oppimiseksi ja itseään opettajana ongelmanratkaisijaksi ja innostajaksi. Parasta opettajan työssä onkin ihmisten kohtaaminen. Kuuntele, miten tietotekniikka ja käsityöt sulautuvat toisiinsa ja mitä kursseja on luvassa tulevalle lukuvuodelle.