Kirkon näkymättömissä töissä

by Satu Leino ja Risto Eskola

Kirkossa on useita näkymättömiä työtehtäviä, joista tämä podcast pyrkii nostamaan esille. Ilman näiden ihmisten työpanosta, työt eivät sujuisi. Podcastissa kuullaan samalla erilaisia tarinoita sitä, miten ihmisiä päätyy kirkon töihin, mitä erilaisimpiin hommiin. Podcast voi kiinnostaa ketä tahansa, joka haluaa kuulla palasen siitä, mitä kaikkea osaamista ja palvelua kirkollisverolla saa ja mitä kirkko ja paikallinen seurakun ... 

 ...  Read more
Website

Podcast episodes

 • Season 1

 • Diakoni Leea Piirainen

  Diakoni Leea Piirainen

  Jakson vieraana on Kuusankosken seurakunnan diakoni Leea Piirainen. Diakonia on työalana laaja, mutta periaatteiltaan hyvin yksinkertainen asia. Leea kertoo, mikä diakoniatyössä on oleellista ja sen, mikä on diakonin ja diakonissan ero. Leea kertoo myös sen, mitä jokainen ihminen pohjimmiltaan kaipaa. Kuka mahtaa ollakaan diakoniatyöntekijöiden esikuva?

 • Toimitusvarausten sihteeri Tarja Reijo

  Toimitusvarausten sihteeri Tarja Reijo

  Jakson vieraana on toimitusvarausten sihteeri Tarja Reijo. Sihteerin tärkeimmät ominaisuudet eivät tule ehkä monellekaan yllätyksenä. Mutta mitä yllättävää sihteeri voi työssään kokea? Miten itku ja nauru liittyvät Tarjan tekemään työhön? Sihteeri on henkilö, jolla on monenlaisia lankoja pideltävänä käsissään päivittäin ja viikoittain.

 • Lastenohjaaja Ulla Rosten-Lahti.

  Lastenohjaaja Ulla Rosten-Lahti.

  Jakson vieraana on Kuusankosken seurakunnan lastenohjaaja Ulla Rosten-Lahti. Ulla kertoo mm. siitä, mitä yhteistä voi olla työssä lasten ja ravihevosten kanssa. Kuka mahtaa olla Musa-Masa? Ja mikä on Musa-Masan tehtävä kerhoissa? Ulla kertoo myös siitä, miten kerhoa voi käydä, vaikkei voisi kokoontua yhteen.

 • Hautausmaan kausityöntekijä Jesse Haaraoja

  Hautausmaan kausityöntekijä Jesse Haaraoja

  Jakson vieraana on Kuusankosken Uuden hautausmaan kausityöntekijä Jesse Haaraoja. Hän kertoo, onko hautausmaalla vietetty pelottavia tai yllättäviä hetkiä. Tarvitaanko hautausmaalla enemmän lihasvoimaa vai ihmissuhdetaitoja? Voiko hautausmaalla nauraa ja miksi sade voittaa auringonpaisteen? Jesse kertoo jaksossa, mitä hautausmaalla työskentely on saanutkaan häntä miettimään.

 • Suntio-vahtimestari Satu Kukkola

  Suntio-vahtimestari Satu Kukkola

  Jakson vieraana on suntio-vahtimestari Satu Kukkola. Kuulemme mm., miten tärkeätä näkymätöntä työtä suntiot tekevät jo ennen, kuin muiden työt voivat alkaa. Kuulemme myös, millaisiin jännittäviinkin tilanteisiin suntio voi työssään joutua. Mitä yhteistä on papin ja konfirmaationuorten vaatteissa? Entä millaisesta musiikista Jumala mahtaa pitää? Näihin asioihin suntio-Satu antaa meille vastaukset.