JJV podcast - Pallon pintaa syvemmälle

by Jouko Riihimäki, JJV

JJV podcast käsittelee jalkapallon juniorivalmennuksen aiheita pelaajien ja valmentajien kautta. Vieraina ovat sekä suomalaisia että ulkomaisia jalkapalloon intohimoisesti suhtautuvia alan ammattilaisia. Tavoitteena on jakaa tietoa ja kehittää suomalaisen jalkapallovalmennuksen osaamista.

JJV (Finnish Junior Football Coaches Association) Podcast focuses on junior football coaching from players' and coaches' points of v ... 

 ...  Read more

Podcast episodes

 • Season 2

 • Vieraana mv-valmentaja Vesa Kumpula (VPS edustusjoukkue)

  Vieraana mv-valmentaja Vesa Kumpula (VPS edustusjoukkue)

  Tässä jaksossa Jouko Riihimäki keskustelee VPS:n mv-valmentaja Vesa Kumpulan kanssa jalkapallon kehitystrendeistä, valmentamisesta, pelaajakehityksestä ja valmentajan omista vaatimuksista omalle kehittymiselleen. Lisäksi jaksossa käydään dialogia toimintaympäristön merkityksestä, Veikkausliigasta ja nuorten pelaajien laadusta. Vesalla on kokemusta sekä naisten että miesten jalkapallosta pitkältä ajalta ja näitä kokemuksia saadaan esiin tuoreeltaan tämän jakson aikana.

 • Vieraana akatemiajohtaja Mari Savolainen (KuPS)

  Vieraana akatemiajohtaja Mari Savolainen (KuPS)

  Tässä jaksossa JJV:n Jouko Riihimäki keskustelee Kuopion Palloseuran akatemiajohtaja Mari Savolaisen kanssa jalkapallon kansainvälisistä kehitystrendeistä, kotimaisen jalkapallon kilpailullisuudesta ja laadusta, pelaajakehityksestä, valmentajien jaksamisesta, valmentajakoulutuksesta, seurajohtamisesta ja monesta muusta ajankohtaisesta asiasta. Mari Savolainen on toiminut erilaisissa valmennusrooleissa mm. VJS:ssä, HJK:ssa ja HPS:ssä. Hän sai juuri neljäntenä suomalaisena naisvalmentajana arvostetun UEFA PRO -valmentajalisenssin.

 • Vieraana futisvaikuttaja ja -kirjailija Erkko Meri

  Vieraana futisvaikuttaja ja -kirjailija Erkko Meri

  Tässä jaksossa JJV:n Jouko Riihimäki keskustelee laajaa keskustelua herättäneen ja suositun Suunnanmuutos-jalkapalloblogin (julkaisut vuosina 2017-2021) yhden kirjoittajan Erkko Meren kanssa. Jaksossa keskustellaan kilpailusta, jalkapallokulttuurista, pelaajakehityksestä, perheen roolista pelaajan kehittymisessä ja monesta muusta ajankohtaisesta asiasta. Tässäkin jaksossa pyritään pallon pintaa syvemmälle eri aihealueisiin. Erkko on toiminut myös Jalkapallon Juniorivalmentajat ry:n (JJV) puheenjohtajana ja juniorivalmentajana helsinkiläisseuroissa Gnistanissa ja Käpylän Pallossa. Hän on ollut kirjoittamassa mm. Martti Kuuselan Pallopoikana maailmalla -muistelmateosta ja pian julkaistavaa kirjaa suomalaisesta pelaajalegendasta Perparim Hetemajsta.

 • Vieraana juniorivalmentaja Olli-Pekka Piisilä (AC Oulu)

  Vieraana juniorivalmentaja Olli-Pekka Piisilä (AC Oulu)

  Tässä jaksossa Jouko Riihimäki keskustelee Captain's Balls -gaalassa Vuoden poikajoukkuevalmentaja -kunnianosoituksen saaneen AC Oulun Olli-Pekka Piisilän kanssa. Olli-Pekka kertoo oman valmentajapolun ja näkemyksiään juniorijalkapallon tasosta ja harjoittelusta. Lisäksi pureudumme mm. pelaajapotentiaaliin ja missä vaiheessa hukkaamme eniten pelaajia. Lisäksi keskustellaan pelaajan kehittymisen kannalta kriittisten ikävaiheiden (15-18 v.) merkityksestä suomalaisessa jalkapallossa.

 • Vieraana valmentaja Pasi Tuutti (Ilves edustusjoukkue)

  Vieraana valmentaja Pasi Tuutti (Ilves edustusjoukkue)

  Tässä jaksossa JJV:n Jouko Riihimäki keskustelee Ilveksen edustusjoukkueen valmentajan Pasi Tuutin kanssa jalkapallosta niin kansainvälisellä kuin kotimaisella tasolla. Lisäksi Pasi kertoo näkemyksiään mm. pelaajien kehittämisestä, juniorivalmennuksesta, kilpailusta ja viimeaikaisesta vilkkaana käydystä tasokeskustelusta. Lopuksi kerrotaan vinkkejä valmentajille.