Hello, Cleveland!

by Peter Aulén, Jukka Jylli

Hello, Cleveland! on bäkkärihenkinen podcast, jossa keskustellaan rock-ammattilaisten kanssa ja metsästetään länsimaisen rytmimusiikin ydintä. Podcastaajina Bändikirjan tekijät Peter Aulén ja Jukka Jylli.

Podcast episodes

 • Season 1

 • Jakso 31: Niko Ahvonen - Kopaseettinen tekstimies

  Jakso 31: Niko Ahvonen - Kopaseettinen tekstimies

  Tässä jaksossa rytmimusiikkiasioista sanoo painavan sanansa pohjoisesti soulahtava Niko Ahvonen, jonka materiaalissa yhdistyvät tyylikkäästi calypsot, ska-rytmit ja ties mitkä rytmimusiikin alalajit.Takana on seitsemän soololevyä, joista jo ensimmäinen, Painovoimaa vastaan singahti kiivaaseen radiosoittoon vuonna -96. Legendaarisen Cortina Jetsin jälkeen Nikolla on ollut yhteistyökuvioita monen suomalaisen ykkösrivin tekijän kanssa. Viime aikoina miehen hankkeista lauteita ovat eniten kuluttaneet Tilanteen herrat ja Copasetic Brothers.Erja Lyytis -jaksossa mainittu Robert Johnson ja paholainen -tarina herättää sekä epäilyksiä että kysymyksen siitä, olisiko paholaisen pitänyt takoa tahtia nahkavyön sijaan sittenkin kovalla työllä?

 • Jakso 30: Riku Rajamaa - Sunrise ja uudemmat Avenuet

  Jakso 30: Riku Rajamaa - Sunrise ja uudemmat Avenuet

  Pyöreänumeroisia jaksoja täytetään, jaksossa 30 on vieraana Riku Rajamaa. Tämän jakson vieras on ollut kotimaassa mukana mm. Hanna Pakarisen ja Anna Puun kokoonpanoissa, mutta sotkeutunut Suomessa myös funkkiin ja räppiin. Ennen kaikkea Riku kuitenkin edustaa niitä artisteja, jotka ovat tunnetumpia ulkomailla kuin kotimaassa. Parhaiten kyseinen kitaristi-laulaja-biisintekijä on tunnettu Sunrise Avenuesta, mutta on päätynyt viime aikoina myös soolona Saksan radiosoittolistoille. Sunrise Avenuen stadion-kuvioista livetään aasinsillan kautta jalkapalloon, lätkään ja tennikseen. Loppujen lopuksi kelaillaan perusteellisesti siitä oliko ennen parempia biisejä kuin nyt. Miksi englanninkielinen musa on tällä hetkellä pahasti alakynnessä? Mitä sanovat Suomen ja Saksan top-30 -listat? Keksitään myös sellainen asia, että ensin oli lyhyitä biisejä, sitten oli pitkiä biisejä ja sitten oli taas lyhyitä biisejä.

 • Jakso 29: Vuvuzelalla tunnelmoiden - Puhaltajat Antero Priha ja Leo Kylätasku

  Jakso 29: Vuvuzelalla tunnelmoiden - Puhaltajat Antero Priha ja Leo Kylätasku

  Jaksossa 29 jutellaan kahden konkaritrumpetistin kanssa ja todetaan olevamme vähän puhallinsoittajia kaikki kun oikein silmiin katsotaan. Leo Kylätaskua työllistää tällä hetkellä eniten huimassa keikkaputkessa oleva listamenestyjä Vesterinen Yhtyeineen, Antero Priha on ollut vaikka missä kovissa orkestereissa J. Karjalaisen Mustista Laseista lähtien. Mitäs näitä torvia populaarimusiikissa olikaan ja mitä salaisuuksia on torvisektion yhteissoitossa? Ja ennen kaikkea, kummalla lähtee parempi soolo: nokkahuilulla vai vuvuzelalla?

 • Jakso 28: Vesa Haaja - Agentteja ja rillumareibillyä

  Jakso 28: Vesa Haaja - Agentteja ja rillumareibillyä

  Jakson 28 vieras Vesa Haaja on muusikko ja biisintekijä, joka alkuperäisasukkaan todistuksen mukaan "sure ain't from Texas", mutta joka on silti Amerikkaakin rockabilly-asioissa kiertänyt. Vesan näkyvin pesti muusikkona on ollut yli 10 vuoden pätkä kovaa Agents-solistien jatkumoa. Omista bändeistä nimekkäimpiä ovat olleet Whistle Bait, Barnshakers, Hi Fly Rangers ja Pääesiintyjät, joka oli ehdokkaana tämän vuoden Iskelmä-Emman saajaksi. Oman bändiensä ja soolotuotantonsa lisäksi Vesa on tehnyt biisejä mm. Jani & Jetsettersille ja Francinelle.

 • Jakso 27: Erja Lyytinen - The Blues Queen

  Jakso 27: Erja Lyytinen - The Blues Queen

  Jaksossa 27 vieraana Suomen kansainvälisesti tunnetuin blues-ihminen Erja Lyytinen. Erja on maailmantähtien kanssa soittanut kitaristi, biisintekijä, laulaja, ensimmäinen Sibelius-Akatemiassa sähkökitaraa pääaineenaan opiskellut nainen ja European Blues Awardsin paras kitaristi. Ynnä muuta. Taas kysellään ja spekuloidaan. Missä risteyksessä Robert Johnson myi sielunsa paholaiselle? Onko sinä laitaa, että blues-artisti soittaa progea tai Juokse sinä hummaa? Kaikkien ei-kitaristien riemuksi puututaan myös slide-kitaran sointuasioihin, onneksi ihan vähän vaan.