De vele gezichten van Halt

by Halt

In De Vele gezichten van Halt lopen wetenschappers mee met het werk van Stichting Halt. Als antropologen keken ze mee bij het contact van Halt-medewerkers met de jongeren. Interviewster Katinka Baehr interviewt de wetenschappers, Halt-medewerkers en jongeren over deze ervaring.

Podcast episodes

 • Season 1

 • De vele gezichten van Halt, Stijn Sieckelinck / Sociale weerbaarheid (2)

  De vele gezichten van Halt, Stijn Sieckelinck / Sociale weerbaarheid (2)

  Stijn Sieckelinck is pedagoog en liep mee twee voorlichtingen en een spreekuur op een school in Rotterdam. Het valt hem op dat de jongere het niet makkelijk had tijdens het gesprek. Hij is blij als het gesprek is afgelopen, maar juist dan gebeurt er iets verrassends.

 • De vele gezichten van Halt, Stephanie Rap / Inclusiviteit

  De vele gezichten van Halt, Stephanie Rap / Inclusiviteit

  Stephanie Rap is universitair docent orthopedagogiek en spreekt met Daan en Roos over de Halt-interventie. Met de jongeren uit het Halt-jongerenpanel denkt zij na over het belang van een inclusieve benadering, schaamte en stigmatisering.

 • De vele gezichten van Halt, Marije Jeltes / Rechtvaardigheid

  De vele gezichten van Halt, Marije Jeltes / Rechtvaardigheid

  Marije Jeltes is jurist en vindt dat jongeren ook tegen de overheid moeten worden beschermd. Ze bekeek een Halt-interventie en liep mee met de interventie Sport & Gedrag. Marije onderzoekt of de inzet van Halt de samenleving meer rechtvaardig maakt.

 • De vele gezichten van Halt, Geertjan Overbeek / Sociale weerbaarheid (1)

  De vele gezichten van Halt, Geertjan Overbeek / Sociale weerbaarheid (1)

  Hoogleraar pedagogiek Geertjan Overbeek liep mee met de Halt-interventie van een jongen die zonder rijbewijs had gereden op een motor. Maar hij is toch vooral een gewone puber. Overbeek denkt ook na over het belang van groepsdruk. En of hij als jongere sociaal-weerbaarder zou zijn geworden als hij een Halt-medewerker had ontmoet.

 • De vele gezichten van Halt, Frank Weerman / Veiligheid

  De vele gezichten van Halt, Frank Weerman / Veiligheid

  Hoogleraar jeugdcriminologie Frank Weerman liep mee met een voorlichting Groepsdruk. Ook onderzocht Weerman of de samenleving veiliger wordt dankzij de inzet van onder meer de Halt-interventie. Diversion is volgens Weerman altijd beter dan straffen.