Hacking Work Podcast

by Doru Șupeală

Primul podcast din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii, angajați și organizații, competență și performanță, climat și mentalități, creativitate și eficiență, colaborare și recompensă, oameni și nu resurse, leadership sau leadershit. ►► Hacking Work este un produs multimedia oferit de DevNest și produs de Pluria Romania, Undelucram.ro și SPOR - Școala Pentru Oameni Responsabili.

Podcast episodes

 • Season 3

 • Sergiu Neguț: Putem crește unicorni în România | Hacking Work S03E02

  Sergiu Neguț: Putem crește unicorni în România | Hacking Work S03E02

  Se zice că nu-i atât de greu să-i faci, pe cât e să-i crești. Iar azi vorbim despre unicorni. 🦄Sergiu Neguț este unul din puținii lideri de business care au reușit să crească o companie românească până aproape la statut de unicorn, iar acum ne oferă o rețetă simplă și surprinzătoare a unei lumi mai bune: colaborare și încredere, nu concurență și autosabotaj.Sergiu este azi co-fondator Fintech OS și vicepreședinte al organizației Romanian Business Leaders, decan asociat si fondator al Bucharest International School of Management, unde predă Strategie și Growth Through Innovation. Are o vastă experiență în managementul general și antreprenoriat, însă nu vrea să fie cunoscut doar pentru realizările sale, cât mai ales pentru parcurs. Și pentru îndrăzneală. Din care îi învață și pe alții.Până a ajunge aici, și-a cheltuit toate economiile ca să facă un MBA la INSEAD, probabil cea mai prestigioasă școală de business management din lume. Mai târziu, și-a cheltuit toate economiile ca să fie între primii investitori în FintechOS. Crede că trebuie să ai autoironie și să îți dai seama cât de puține știi, să nu pierzi controlul și discernământul – să rămâi om simplu, chiar dacă ești sus în ierarhie.”E foarte ușor să te crezi deștept, dar nu îți aduce nimic bun. Nu poți ajunge prea departe cu aroganța celui care le știe pe toate”, spune Sergiu.Urmărește cel de-al doilea episod al sezonului 3 Hacking Work Podcast și scrie-ne în comentarii ce părere ai despre rețeta succesului comun propusă de Sergiu. ---- Hacking Work este prima inițiativă multimedia din România care vorbește clar, cinstit și curajos despre piața muncii. Acest produs multimedia este realizat de echipa Hacking Work, produs de SPOR - Școala Pentru oameni Responsabili, vă este oferit de compania de software DevNest și este susținut de MedLife. În proiectul Hacking Work includem episoade de podcast audio și video publicate pe Youtube, Spotify și celelalte platforme de streaming, newsletterele și articolele publicate pe Substack, articolele de analiză și opinie publicate pe blogul dorusupeala.ro și emisiunile de radio difuzate în parteneriat cu posturile cu acoperire națională. Platformele web ale proiectului Hacking Work sunt găzduite de Hosterion. Materialele audio-video sunt pregătite cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română - 95%+ https://vatis.tech/. --- Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🔵Google Podcast 🔵Apple Podcast 🔵RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🟠Linkedin 🟠Instagram.

 • Radu Atanasiu: Gândirea critică aduce decizii mai bune și noi oportunități | Hacking Work S03E01

  Radu Atanasiu: Gândirea critică aduce decizii mai bune și noi oportunități | Hacking Work S03E01

  La ce te ajută gândirea critică? Nu se referă la a-i critica mai mult pe cei din jur, ci te învață să iei decizii mai bune. Dezvoltarea gândirii critice înseamnă abilitatea de a analiza situațiile, informațiile din jur, dar și de a te îndoi de tine însuți.Începem sezonul 3 cu un episod plin de lecții practice și cu o doză de umor. Radu Atanasiu, primul nostru invitat, ne-a vorbit deschis despre propriile greșeli, cum să alegi ”trenurile” în care să te urci și cum să luăm decizii mai bune care ne pot deschide noi uși, fie că vorbim de viața profesională sau cea personală.-- Hacking Work este prima inițiativă multimedia din România care vorbește clar, cinstit și curajos despre piața muncii. Acest produs multimedia este realizat de echipa Hacking Work, produs de SPOR - Școala Pentru oameni Responsabili, vă este oferit de compania de software DevNest și este susținut de MedLife. În proiectul Hacking Work includem episoade de podcast audio și video publicate pe Youtube, Spotify și celelalte platforme de streaming, newsletterele și articolele publicate pe Substack, articolele de analiză și opinie publicate pe blogul dorusupeala.ro și emisiunile de radio difuzate în parteneriat cu posturile cu acoperire națională. Platformele web ale proiectului Hacking Work sunt găzduite de Hosterion. Materialele audio-video sunt pregătite cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română - 95%+ https://vatis.tech/. --- Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🔵Google Podcast 🔵Apple Podcast 🔵RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🟠Linkedin 🟠Instagram.

 • Vorba multă, sărăcia managerilor superficiali | Ideile Hacking Work 006

  Bonus

  Vorba multă, sărăcia managerilor superficiali | Ideile Hacking Work 006

  Bonus

  Loud Laborers, fenomenul descoperit recent în companiile din Statele Unite, ne poate face mândri că am inventat și noi ceva mult înaintea celor de peste ocean. După ce am scris în newsletterul Hacking Work despre trendul Angajaților Zgomotoși, am primit numeroase comentarii ironice, dar argumentate care spuneau că astfel de cazuri sunt foarte dese și foarte vechi pe la noi, prin România. În acest episod, descoperi cât de răspândit este acest fenomen, dar și în ce mod afectează moralul și productivitatea angajaților, climatul de la locul de muncă, dar și cultura organizațională. Să îți fie de folos. ***Nu uita că ne poți asculta săptămânal la radio în fiecare marți, miercuri și joi la ora 10:20 la Radio România Cultural și la 07:20 la Radio România Cluj.-- Hacking Work este prima inițiativă multimedia din România care vorbește clar, cinstit și curajos despre piața muncii. Acest produs multimedia este realizat de echipa Hacking Work, produs de SPOR - Școala Pentru oameni Responsabili, vă este oferit de compania de software DevNest și este susținut de MedLife. În proiectul Hacking Work includem episoade de podcast audio și video publicate pe Youtube, Spotify și celelalte platforme de streaming, newsletterele și articolele publicate pe Substack, articolele de analiză și opinie publicate pe blogul dorusupeala.ro și emisiunile de radio difuzate în parteneriat cu posturile cu acoperire națională. Platformele web ale proiectului Hacking Work sunt găzduite de Hosterion. Materialele audio-video sunt pregătite cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română - 95%+ https://vatis.tech/. --- Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🔵Google Podcast 🔵Apple Podcast 🔵RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🟠Linkedin 🟠Instagram.

 • Concediul = muncă, dar în deplasare. Statul a rătăcit asiaticii muncitori în România | HWNews082

  Bonus

  Concediul = muncă, dar în deplasare. Statul a rătăcit asiaticii muncitori în România | HWNews082

  Bonus

  Vara aceasta, mulți români au avut un concediu activ. În sensul că 40% dintre ei au fost nevoiți să lucreze fiindcă au fost contactați în vacanță de colegi și manageri pentru a rezolva diferite sarcini de serviciu. Revenirea la birou după o îndelungată perioadă de muncă de acasă este o provocare grea pentru creierul oamenilor, arată studii recente. Foarte mulți dintre angajații asiatici sau africani care primesc drept de muncă în România și acceptă salariile mici oferite de angajatori dispar tiptil din țara noastră și își caută oferte mai bune de lucru în vestul Europei. -- Hacking Work este prima inițiativă multimedia din România care vorbește clar, cinstit și curajos despre piața muncii. Acest produs multimedia este realizat de echipa Hacking Work, produs de SPOR - Școala Pentru oameni Responsabili, vă este oferit de compania de software DevNest și este susținut de MedLife. În proiectul Hacking Work includem episoade de podcast audio și video publicate pe Youtube, Spotify și celelalte platforme de streaming, newsletterele și articolele publicate pe Substack, articolele de analiză și opinie publicate pe blogul dorusupeala.ro și emisiunile de radio difuzate în parteneriat cu posturile cu acoperire națională. Platformele web ale proiectului Hacking Work sunt găzduite de Hosterion. Materialele audio-video sunt pregătite cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română - 95%+ https://vatis.tech/. --- Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🔵Google Podcast 🔵Apple Podcast 🔵RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🟠Linkedin 🟠Instagram.

 • Cele 5 semnale de alarmă care anunță potențialul toxic al liderilor | Make It Work 20

  Bonus

  Cele 5 semnale de alarmă care anunță potențialul toxic al liderilor | Make It Work 20

  Bonus

  În acest episod de Make it Work abordăm subiectul liderilor toxici, inspirându-ne din cercetările realizate de Tomas Chamorro-Premuzic, un renumit psiholog organizațional și profesor. Tomas a identificat cinci trăsături de personalitate care prezic potențialul toxic al liderilor: încredere excesivă în sine, agresivitate, dorința de privilegii, o înțelegere greșită a carismei și narcisismul.Doru evidențiază importanța de a fi atent la modul în care liderii își folosesc puterea și la cum reacționează la privilegii, pentru a evita avansarea celor nepotriviți în poziții de conducere. Descoperă-le într-un nou clip Make It Work susținut de Medllife România.-- Hacking Work este prima inițiativă multimedia din România care vorbește clar, cinstit și curajos despre piața muncii. Acest produs multimedia este realizat de echipa Hacking Work, produs de SPOR - Școala Pentru oameni Responsabili, vă este oferit de compania de software DevNest și este susținut de MedLife. În proiectul Hacking Work includem episoade de podcast audio și video publicate pe Youtube, Spotify și celelalte platforme de streaming, newsletterele și articolele publicate pe Substack, articolele de analiză și opinie publicate pe blogul dorusupeala.ro și emisiunile de radio difuzate în parteneriat cu posturile cu acoperire națională. Platformele web ale proiectului Hacking Work sunt găzduite de Hosterion. Materialele audio-video sunt pregătite cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română - 95%+ https://vatis.tech/. --- Ne găsești pe 🟠Youtube 🔵Spotify 🔵Google Podcast 🔵Apple Podcast 🔵RSS 🔵Substack 🟠Facebook 🟠Linkedin 🟠Instagram.