Foc a Terra

by Àlex R. Bacardit i Marc Collado Barcelona

Un pòdcast de forquilla, en català, que t’acosta a la tecnologia tal com raja.

Podcast episodes

 • L'estofat de vedella marina molt bé amb te negre amb canyella

  L'estofat de vedella marina molt bé amb te negre amb canyella

  Amb les idees fresques i la panxa plena, gravem un episodi tot sortint del primer esmorzar de forquilla oficial per portar, als qui no heu pogut assistir, tots els detalls i xafarderies que hi hem comentat. Conclusions que van des de la teoria pendular, fins a la brillant combinació d'estofat de vedella amb te negre per esmorzar.

 • Parlem de patrocinis

  Parlem de patrocinis

  De debò, avui si, aquest episodi està patrocinat per Parlem Tech. I quina millor manera de començar aquesta relació, que dedicar l'episodi sencer a l'art dels patrocinis. Notes de l'episodi: No és la primera vegada que parlem de patrocinis. Episodi no patrocinat fou l'última entrega d'aquesta saga. A diferència d'aquell, l'episodi d'avui sí que ho està, de patrocinat. L'Àlex explicava tots els detalls d'aquesta col·laboració en aquest fil. Relatem casos d'èxit i de no tant èxit, entre ells en destaquem els d'Aticco i les Beques Wallapop.

 • Corresponsal a San Francisco

  Corresponsal a San Francisco

  Connectem en rigorós directe amb el nostre enviat especial a la costa oest per revisar l'estat de l'art en espais tan diversos com la mobilitat, "nous" llenguatges de programació, o intel·ligència artificial. Notes de l'episodi: Et deixem amb les anteriors intervencions, corresponents a 2022 i 2023, del nostre enviat especial a San Francisco. Malgrat haver esdevingut el bressol d'alguns projectes de dubtosa legalitat, desmentim el rumor que proclama la fuga de talent cap a l'ecosistema de Miami.

 • Revisió al tecnofeudalisme

  Revisió al tecnofeudalisme

  El tecnofeudalisme i el capitalisme del núvol ens han expropiat les nostres possessions a canvi d'un model sota demanda on podem accedir a (quasi) tot, sense tenir res. Notes de l'episodi: Serveis on abans hi havia productes. Ahir teníem pel·lícules, cançons, cotxes, o pisos. Avui tenim Netflix, Spotify, Uber, o co-living. Models d'accés molt més lucratius que els seus progenitors. Són, en part, aquests serveis els qui, de manera molt subtil, ens han carregat de despeses innecessàries que després ens impedeixen invertir en el que realment importa. Si mai t'has sentit confús per confrontar en el teu cap arguments vàlids sobre dues opinions contradictòries, no estàs boig, simplement has experimentat pensament quàntic.

 • Introducció al tecnofeudalisme

  Introducció al tecnofeudalisme

  Benvinguts al tecnofeudalisme: una societat aparentment digital, dinàmica i moderna, on els grans gegants tecnològics s'han convertit en els nous senyors feudals. Notes de l'episodi: Yanis Varoufakis, és economista, activista, i polític Grec. També l'autor del llibre que dona nom a l'episodi i el protagonista de l'article que l'Àlex ha pogut llegir mentre el gravàvem. Ens venia molt de gust parlar del pin de Humane, però al final no ho hem fet. Per això et deixem un article i un vídeo perquè, quan tinguis una estona, gaudeixis en silenci veient com cremen dos-cents trenta milions de dòlars de capital de risc.