Foc a Terra

by Àlex R. Bacardit i Marc Collado Barcelona

Un pòdcast de minories, en català, que t’acostarà a la tecnologia tal com raja.

Podcast episodes

 • La gran festa de la tecnocràcia

  La gran festa de la tecnocràcia

  En rigorós diferit, el nostre enviat especial al Mobile fa balanç de l'última edició del congrés, on no van faltar prototips impossibles, festes per recordar, i promeses polítiques que de segur no es compliran. Notes de l'episodi: Parlant de promeses polítiques, el president Pedro Sánchez s'endugué l'estatueta per la millor interpretació anunciant que Espanya desenvoluparà un model fundacional en castellà i llengües cooficials. Si sou d'aquells que agafeu un avió per setmana i esteu preocupats pel vostre nivell d'exposició a la radiació, nomadlist.com ofereix una eina que et permetrà calcular la magnitud de la tragèdia. Avís pels curiosos amb ganes de gresca, que deu anys no es fan cada dia i Startup Grind està de celebració.

 • Estratègies de brutworking

  Estratègies de brutworking

  T'haguéssim pogut colar l'episodi del MWC de l'any passat i, possiblement, ni te n'hauries assabentat. Però som bona gent i no ho hem fet. A canvi, et portem contingut exclusiu per a una nova edició del congrés que de segur no ens portarà cap novetat. Notes de l'episodi: És el tercer any que parlem del Mobile World Congress a Foc a Terra. Aquí podràs escoltar les edicions de 2022 i 2023. Igual que durant la conferència anual del WEF a Davos, les activitats del Mobile World Congress van més enllà del recinte firal. Afortunadament, l'Àlex ens explica on trobar les millors festes i esdeveniments que no s'expliquen a l'agenda oficial del congrés.

 • visionariOS

  visionariOS

  Avui, miscel·lània de la bona. Des de consells d'empatia per no fer el ridícul en primeres cites, passant per idees d'aplicacions per les Vision Pro, fins a un hipotètic fons de garantia transnacional per salvar la humanitat del contingut brossa a les xarxes. Notes de l'episodi: No contents amb tot plegat, també parlem de superpoders inútils. Un tema que es va convertir en el seu propi episodi ja fa més de dos anys. El documental de criptobros es diu Bitconned. Una producció de Netflix, narrada pel mateix fundador, que relata l'estafa de Centra Tech. Regalem consell de no-inversió repassant companyies que recentment van tocar el cel i avui dia valen menys que un bitllet del Monopoli. Entre elles: 23andMe, Peloton, o Amplitude. Finalment, ens preguntem per què durant els últims anys no hem vist cap nova companyia d'electrònica de consum. Les úniques dos que se'ns ocorren a nosaltres són Tesla i Sonos.

 • Aporta o aparta

  Aporta o aparta

  Volem aportar valor, esdevenir l'Uber del podcàsting i "disrompre" la indústria amb un "momentum" imparable, tot catalitzat per una relació sinergètica amb l'esmorzar de forquilla.

 • Hi ha gent que és de l'Espanyol

  Hi ha gent que és de l'Espanyol

  Ens pregunteu per conspiranòies i nosaltres us portem, des de Denver, Colorado, la mare de totes elles. El Nou Ordre Mundial, una teoria que arrenca, presumtament, el segle XVII de la mà dels Iluminati i que ha determinat des de llavors el curs de la humanitat. Notes de l’episodi: Com ja dèiem la setmana passada, no és la primera, ni la segona, ni l'última vegada, que parlem de conspiranoies al pòdcast. Obrim amb una breu menció a l'única peça informativa rellevant de la setmana: el llançament de les Vision Pro. També parlem dels incentius dels noticiaris, les cambres d'eco, o la teoria de la simulació. L'Àlex intenta (sense èxit) cercar el terme Gish gallop, que aplicat al debat s'utilitza per descriure una victòria aclaparadora en la qual l'oposició queda figuradament "enterrada" — de manera similar a com ho faria en una esllavissada geològica.