Ensihoitoa ja geriatriaa

by Aapo Liukko ja Tiia Raitmaa

Tervetuloa "Ensihoitoa ja geriatriaa"-podcastin pariin! Tässä podcastissa Tiia Raitmaa (@akuuttigeriatri), akuuttilääketieteeseen erikoistuva geriatrian erikoislääkäri sekä sairaanhoitaja ja hoitotason ensihoitaja Aapo Liukko (@Sir_Aapo) keskustelevat eri aiheista. Jaksot sopivat niin terveydenhuoltoalan ammattilaisille, kuin myös täysin maallikoillekin. Tervetuloa!

Podcast episodes

 • Season 2

 • Kyynisyys terveydenhuollossa.

  Kyynisyys terveydenhuollossa.

  Kyynisyys terveydenhuollossa. Miksi se on niin iso ongelma? Onko se vain hoitohenkilökunnan "yksinoikeus" vai esiintyykö kyynisyyttä myös lääkärikunnan parissa? Miten kyynisyyden voisi parantaa ja onko se työntekijän vai työnantajan vastuulla? Kuuntele 2. kauden ensimmäinen jakso, niin tiedät! Voit osallistua keskusteluun jakson aiheesta sosiaalisessa mediassa hästägillä #ensihoitoajageriatriaa. Merkitse myös Aapo (@sir_aapo) ja Tiia (@akuuttigeriatri) mukaan julkaisuun.

 • Season 1

 • Turvattomuuden tunne ja yksinäisyys.

  Turvattomuuden tunne ja yksinäisyys.

  Tässä jaksossa keskustellaan ihmisten kokemasta turvattomuuden tunteesta ja yksinäisyydestä. Työntekijät niin ensihoidossa, kuin kaikki muutkin iäkkäiden ihmisten kanssa työskentelevät tietävät, että nyky-yhteiskunnassa on paljon ihmisiä, jotka kokevat turvattomuuden tunnetta ja/tai yksinäisyyttä. Mitä tälle tilanteelle voitaisiin tehdä? Onko ratkaisu se, että annetaan kaikille iäkkäille ihmisille älypuhelin/tabletti? Miten ihmisten yksinäisyys ja turvattomuuden tunne näkyy ensihoidossa? Kuuntele niin tiedät. Huom! Aapolla oli teknisiä ongelmia mikrofonin kanssa tässä jaksossa, joten pahoittelut hieman huonosta äänenlaadusta.

 • Itsemurhat

  Itsemurhat

  Jaksossa keskustellaan itsemurhista, ja etenkin iäkkäiden ihmisten itsemurhista Suomessa. Miksi iäkkäät ihmiset tekevät itsemurhia ja mitä asialle voitaisiin tehdä? Puhutaan myös yliannostuksista samassa yhteydessä. Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa, tägäämällä meidät (@sir_aapo ja @akuuttigeriatri) mukaan tarinaan/julkaisuun.

 • Aivonverenkiertohäiriöt

  Aivonverenkiertohäiriöt

  Tänään keskustellaan aivoverenkiertohäiriöiden tunnistamisesta, hoidosta, protokollasta yms. Miten ensihoito toimii saadessaan tehtävän, jossa ihmisen epäillään saaneen aivoverenkiertohäiriön? Mitä tapahtuu päivystyksessä? Miksi kaikille avh-potilaille ei voi antaa liuotushoitoa? Mitä meidän kaikkien tulisi tietää aivoverenkiertohäiriöistä? Kuuntele niin, tiedät! Osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa, tägäämällä meidät (@sir_aapo ja @akuuttigeriatri) mukaan tarinaan/julkaisuun.

 • Hoidon rajaukset.

  Hoidon rajaukset.

  Mitä muita hoidonrajauksia on, kuin elvytyskielto (DNR)? Tulisiko kaikilla ihmisillä olla jonkinasteinen hoitotahto? Entä jos lääkäri linjaa hoitolaitoksen asukkaalle elvytyskiellon ja omaiset ovat siitä erimieltä? Muunmuassa näistä Aapo ja Tiia keskustelevat tässä jaksossa. Osallitus keskusteluun somessa tägäämällä meidät (@sir_aapo ja @akuuttigeriatri) mukaan tarinaan/julkaisuun.