De Maassluise Podcast

by Folkert van de Waardt

De Maassluise Podcast, de podcast waarin vader en zoon op zoek gaan naar al het bijzonders in en uit Maassluis. We gaan in gesprek met Sluizers, vertellen korte verhalen en behandelen de geschiedenis en toekomst van Maassluis.

Podcast episodes

 • Season 4

 • De Furieade: Wim van Baalen

  De Furieade: Wim van Baalen

  In deze speciale Furieade aflevering gaan wij in gesprek met Wim van Baalen. Al jaren is hij een onderdeel van de organisatie van de Furieade. Daarnaast kun je hem ook vaak tegen komen rond zijn boot: beurtvaarder Jansje. Daar gaat hij ons dan ook meer over vertellen.

 • De Furieade: Gerard Poot

  De Furieade: Gerard Poot

  In deze speciale Furieade aflevering gaan wij in gesprek met Gerard Poot. Gerard is de voorzitter van de organisatie die de Furieade tot stand laat komen. Hij vertelt ons meer over wat we kunnen verwachten en wat er vooraf allemaal moet gebeuren.

 • #30 Theaterspektakel Pas Halverwege

  #30 Theaterspektakel Pas Halverwege

  In deze aflevering gaan wij in gesprek met Berneja Voskamp over het theaterspektakel Pas Halverwege, dat te zien zal zijn op het Schanseiland op 24, 25 en 26 juni 2022. Zij zal ons meer vertellen over de mensen die mee doen, hoe het tot stand is gekomen en wat we allemaal kunnen verwachten.

 • Season 3

 • #29 Waterweg, 150 jaar

  #29 Waterweg, 150 jaar

  In deze voorlopig laatste aflevering hebben wij het over het 150 jarig bestaan van de waterweg dit jaar. Er zullen hier en daar activiteiten georganiseerd worden in het kader van dit jubileum. Hier alvast een aflevering over onder andere het ontstaan. Voorlopig is dit weer de laatste aflevering, dit i.v.m werk-, studie- en babywerkzaamheden.

 • #28 Transport in Maassluis

  #28 Transport in Maassluis

  In deze aflevering hebben wij het over de geschiedenis van transport in en uit Maassluis. Tegenwoordig gaan we veel met de metro of met de bus, maar welke vormen van transport zijn er allemaal nog meer geweest?