Cu Voce Tare

by Litera

Un podcast de idei bune, într-o lume complicată. Credem în vocile care generează spații de întâlnire, atitudini, inițiative, mentorat, bune practici. Ne-am gândit să le creștem volumul. De la literatură la implicare civică și de la gastronomie la educație, colecționăm idei, subiecte și puncte de vedere care schimbă conversația socială.

Podcast episodes

 • Season 5

 • Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Cosmin Chiriță, Manager Proiect MERITO

  Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Cosmin Chiriță, Manager Proiect MERITO

  Educația e una dintre cele mai comentate, polemizate, adesea deconcertante felii ale cotidianului nostru. #CuVoceTare, podcastul Editurii Litera, mapează temele importante social și uman, caută nuanțele și vorbitorii care pot oferi noi perspective, soluții și problematizări încă neexplorate.Cosmin Chiriță, invitatul Ioanei Bâldea Constantinescu într-un nou episod dedicat domeniului educațional, este managerul proiectului MERITO, prin care antreprenorii din România, reuniți în Romanian Business Leaders (RBL), recunosc public și material meritele profesorilor valoroși ai României. Proiectul MERITO își propune să recredibilizeze meseria de profesor în spațiul public și să onoreze profesorii cu vocație de mentorat, dispuși să contribuie la reforma morală a sistemului de învățământ.Episodul este disponibil pe Facebook și Youtube Litera, precum și pe blogul Litera, RSS, Google Podcasts, Apple Podcasts și pe voxa.ro.

 • Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu

  Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu

  Noul sezon de podcast Litera #CuVoceTare se deschide cu o conversație despre empatie, consens social, sănătate și nevoia de reformă sistemică în domeniu.Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu nu fac doar un spital, ci au construit o comunitate: cea a dăruitorilor. La invitația Ioanei Bâldea Constantinescu au vorbit #cuvocetare despre ce ne doare în sistemul public de sănătate, despre fragilitatea resursei umane, despre nevoia imensă de spații decente și relații empatice, de protocoale clare și de updatări frecvente ale informației profesionale în tratarea oricărui om.Suntem sau nu suntem mai mult decât bolile și circumstanțele noastre, mai mult decât puterea noastră financiară și mai mult decât relații și cunoștințe atunci când ne îmbolnăvim și avem nevoie de ajutor?E o întrebare căreia și noi i-am căutat răspunsul și pe care vă invităm să o explorăm împreună în primul episod al acestui nou sezon.

 • Season 4

 • Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Laura Câlțea

  Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Laura Câlțea

  E cititoare de cursă lungă sine qua non, are umor, autoritate, o experiență editorială vastă și un apetit bibliofil insațiabil. De la cluburi de lectură la discuții online, interviuri și evenimente care promovează cărțile în toate modurile posibile, Laura Câlțea e o prezență distinctă în lumea literară. O citiți pe http://lauracaltea.ro/, unde semnează recomandări, prezentări de noutăți editoriale, recenzii și analize pertinente începând din 2015.Vă invităm să o urmăriți într-o discuție savuroasă cu Ioana Bâldea Constantinescu, moderatoarea podcastului Litera #CuVoceTare, despre online și offline, print și digital, biblioteci interioare și ce înseamnă industria cărții în România anului 2023.Episodul integral va fi disponibil de joi, de la ora 19.00, pe Facebook și Youtube Litera, Spotify, RSS, Google Podcasts și Apple Podcasts.

 • Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Bianca Mereuță

  Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Bianca Mereuță

  Bianca Mereuță e autoare, creatoare de conținuturi educaționale și strategii de brand și, deloc în ultimul rând, o prezență caldă, cu puncte de vedere pertinente și un discurs calm și elegant.O afacere construită de la zero, o comunitate online puternică, interesată de lectură ca ingredient sine qua non al educației și convingerea că profesionalismul și umanitatea construiesc societăți colaborative, nu conflictuale sunt puncte importante pe cartea de vizită a Biancăi.Vă invităm să o ascultați în dialog cu Ioana Bâldea Constantinescu, într-un nou episod #CuVoceTare joi, 6 iulie, în premieră de la ora 19.00 pe Youtube și Facebook Litera, Spotify, RSS, Apple Podcasts și Google Podcasts.

 • Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Sandra Gătejeanu Gheorghe

  Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Sandra Gătejeanu Gheorghe

  Sandra Gătejeanu Gheorghe, director de protocol în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și autoare Litera este invitata Ioanei Bâldea Constantinescu într-un nou episod #CuVoceTare care ne ajută să navigăm cu succes regulile de etichetă, protocol și ceremonial în secolul vitezei, al tehnologiei și al banking-ului online.Vă invităm să urmăriți o discuție densă și pe alocuri amuzantă despre mail-uri scrise cu capslock, spațiul personal și respectarea lui când tastăm codul PIN la ATM, gafe de protocol la nivel înalt și legătura strânsă dintre cultura unei țări și regulile care îți asigură adecvarea atât în contextele publice, cât și în cele particulare.