Cu Voce Tare

by Litera

Un podcast de idei bune, într-o lume complicată. Credem în vocile care generează spații de întâlnire, atitudini, inițiative, mentorat, bune practici. Ne-am gândit să le creștem volumul. De la literatură la implicare civică și de la gastronomie la educație, colecționăm idei, subiecte și puncte de vedere care schimbă conversația socială.

Podcast episodes

  • Season 5

  • #CuVoceTare I Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu dr. Sandra O'Connor

    #CuVoceTare I Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu dr. Sandra O'Connor

    Dr. Sandra O’Connor e o voce mereu prezentă și avizată în domeniul vast al sănătății psihice, despre care vorbește informat, empatic și în manieră accesibilă, fără a fi în vreun fel reducționistă. În online a construit o comunitate interesată de sănătatea psihică și de metode noi de abordare a problemelor care, în societatea contemporană, tind să reprezinte provocări din ce în ce mai mari. Psiholog clinician și autoare, dr. Sandra O’Connor are o carieră solidă, care include psihologie clinică, medicină comportamentală și psihologia sănătății, terapie de grup, parenting pozitiv după divorț, anger management, cercetare neuropsihologică în cadrul centrului de dezvoltare a copilului Merrill Palmer Institute. A urmat o specializare în terapia de grup sub îndrumarea lui Clark E. Moustakas și Irvin D.Yalom, în cadrul masteratului urmat la Michigan School of Professional Psychology, căruia i s-a adăugat în scurt timp un doctorat în medicină comportamentală și psihologia sănătății. La invitația Ioanei Bâldea Constantinescu, dr. Sandra O’Connor a povestit la #CuVoceTare, podcastul Editurii Litera, despre modul în care putem lucra la reacțiile noastre violente, despre vulnerabilitate, dinamică de familie și soluții pe termen scurt, mediu și lung pentru managerierea stării noastre de bine la nivel personal, dar și social. „M-am mutat de cincisprezece ani înapoi în România și am o dilemă când văd că sistemul medical nu este pentru pacienți și educația nu este pentru copii. Noi ridicăm statui în loc să ne dăm seama că aceste sisteme sunt PENTRU PUBLIC. Pentru populație. Oricare ar fi ea.” (dr. Sandra O’Connor la #CuVoceTare). #staytuned & #protectyourmentalhealth

  • #CuVoceTare I Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Ioana Ciocan

    #CuVoceTare I Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Ioana Ciocan

    Ioana Ciocan, CEO Art Safari, e artizana unor aventuri expoziționale care au adus arta mai aproape de un public din ce în ce mai pretențios, a redat circuitului cultural spații care fac parte din istoria arhitecturală a Bucureștiului și a dat play unor colaborări curatoriale extraordinare, dintre care le amintim numai pe cele cu Victoria &Albert Museum și National Portrait Gallery din Londra sau cu Fundația Louis Vuitton de la Paris. Vizita Omului cu tichia albastră, de Van Eyck, de la Bruckenthal la București, Love Stories, expoziția de portrete ale iubirii curatoriată de Lucy Peltz sau Art Safari Stars Edition sunt numai câteva dintre provocările lansate de Art Safari anul acesta unui public din ce în ce mai numeros, care s-a obișnuit deja să stea la coadă pentru artă în fața Palatului Dacia-România. Ioana Bâldea Constantinescu a invitat-o pe Ioana Ciocan să povestească în rama podcastului #CuVoceTare, un produs mediatic Grup Litera, despre ce înseamnă asigurarea pentru un Tițian sau un Constable, cum se comunică o expoziție după rigorile secolului XXI și ce ar trebui să fie un muzeu în complicata noastră lume contemporană. Stay tuned &love art!

  • Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Marius Tudosiei

    Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Marius Tudosiei

    Mâncarea este comunicare. E identitate, e blazon și declarație de sine, e călătorie antroplogică, e explorare, e chimie, e artă a combinațiilor care te scot din zona de confort sau, dimpotrivă, comfort food declinată așa încât să decanteze, din meandrele memoriei, starea de siguranță proprie copilăriei. E motivul pentru care am hotărât să gătim, în următorul episod #CuVoceTare, podcastul Litera moderat de Ioana Bâldea Constantinescu, o porție aromată de conversație despre mâncare, despre felul în care e comunicată ea în România, despre cultură culinară, sănătate și democratizare a gusturilor cu Marius Tudosiei, una dintre cele mai cunoscute figuri ale gastronomiei românești.

  • Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Roman Tolici

    Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Roman Tolici

    Suntem ființe consumatoare de imagine, de emoție, de idee tradusă vizuală. E motivul pentru care arta și publicul de artă ocupă spațiul unui nou episod #CuVoceTare, un produs mediatic Grup Litera. Roman Tolici este invitatul Ioanei Bâldea Constantinescu într-o ediție care explorează vulnerabilitatea și senzaționalismul, noile generații de artiști vizuali, publicul de eveniment cultural și felul în care o lucrare le vorbește oamenilor pentru că îi ajută să se conecteze, conștient sau inconștient, la propriile trăiri. „Fiecare are un moment în viață când inima lui e uriașă și însângerată, și în văzul tuturor.” Roman Tolici la #CuVoceTare Episodul este disponibil de joi, 12 octombrie, pe Youtube Litera, precum și pe blogul Litera, RSS, Google Podcasts și Apple Podcasts.

  • Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Cosmin Chiriță, Manager Proiect MERITO

    Ioana Bâldea Constantinescu în dialog cu Cosmin Chiriță, Manager Proiect MERITO

    Educația e una dintre cele mai comentate, polemizate, adesea deconcertante felii ale cotidianului nostru. #CuVoceTare, podcastul Editurii Litera, mapează temele importante social și uman, caută nuanțele și vorbitorii care pot oferi noi perspective, soluții și problematizări încă neexplorate.Cosmin Chiriță, invitatul Ioanei Bâldea Constantinescu într-un nou episod dedicat domeniului educațional, este managerul proiectului MERITO, prin care antreprenorii din România, reuniți în Romanian Business Leaders (RBL), recunosc public și material meritele profesorilor valoroși ai României. Proiectul MERITO își propune să recredibilizeze meseria de profesor în spațiul public și să onoreze profesorii cu vocație de mentorat, dispuși să contribuie la reforma morală a sistemului de învățământ.Episodul este disponibil pe Facebook și Youtube Litera, precum și pe blogul Litera, RSS, Google Podcasts, Apple Podcasts și pe voxa.ro.