Barnsligt enkel demokrati

by Moa Mogert Palm och Astrid Lindberg

Välkommen till Barnsligt Enkel Demokrati! Det här är podden för dig som vill veta mer om hur barn unga kan vara med och påverka samhället omkring sig. Vi ställer oss frågorna: Vad är demokrati? Vem har makten? Hur kan unga påverka? Vilka är dina rättigheter som ung och medborgare? Varför ska du över huvud taget bry dig? Två programledare – Astrid och Moa – bjuder in gäster och ställer frågorna du vill ha svar på. Följ me ...   ...  Read more

Podcast episodes

 • Season 1

 • Här bor jag!

  Här bor jag!

  Förra gången pratade vi om hur man kan påverka ett nybygge. Men grejen är att de flesta av oss redan bor i ett bygge – så hur påverkar vi då? Vår gäst är Sofia Lövgren, enhetschef för lokalt utvecklingsarbete hos Hyresgästföreningen.

 • En stad för barn!

  En stad för barn!

  Överallt och hela tiden byggs det. Det vi undrar är vilken roll barn och unga spelar i planeringen av ett nytt bygge. Torkel Kjellman, stabschef på Stockholms stadsbyggnadskontor, pratar med Astrid och Moa hur man tänker när man planerar ett nytt bygge.

 • Slipa dina argument!

  Slipa dina argument!

  Känner du att vuxna inte lyssnar på dig och vill veta hur du får din röst hörd? Amanda Åkerlind berättar hur du som barn och ung påverkar i ett rum fullt av vuxna.

 • Vem har makten?

  Vem har makten?

  I det här avsnittet pratar Moa och Astrid med någon med verklig MAKT – Anders Ygeman. Han är minister och sitter idag i regeringen. Vem är bättre än han att svara på deras frågor om vem som verkligen har makt att förändra?

 • Ungas röst i kommunen

  Ungas röst i kommunen

  I dagens avsnitt träffar vi Yasmine Bladelius, riksdagsledamot och före detta kommunpolitiker. Hon pratar med oss om hur barn och unga kan förändra saker i kommunen och om olika beslutsprocesser.