Episodi del podcast
Stagione 1
Doğa ve İklim Söyleşileri 10 - "İklim Krizi Çağında Bilim, Etik ve Doğa Sevgisi"
İstanbul Politikalar Merkezi'nde, doğa koruma ve iklim değişikliği ile mücadele alanlarını bir araya getirmek amacıyla başlattığımız Doğa ve İklim Söyleşileri dizisinin onuncu ve son etkinliği, Sargun Ali Tont'un katılımıyla gerçekleşti.
Doğa ve İklim Söyleşileri 9 - "Gezegenin Geleceğini Yeniden Düşünmek: Ekolojik Vatandaşlık ve Enformasyon Altyapıları"
Doğa ve İklim Söyleşileri 9 - "Gezegenin Geleceğini Yeniden Düşünmek: Ekolojik Vatandaşlık ve Enformasyon Altyapıları"
Doğa ve İklim Söyleşileri dizisinin dokuzuncusu, Cansu Dedeoğlu ve Çağdaş Dedeoğlu’nun "Gezegenin Geleceğini Yeniden Düşünmek: Ekolojik Vatandaşlık ve Enformasyon Altyapıları" konulu konuşmasıyla 18 Kasım 2020’de gerçekleşti.
Doğa ve İklim Söyleşileri 8 - "İklim Değişikliği, Orman Yangınları ve Biyoçeşitlilik"
Doğa ve İklim Söyleşileri dizisinin sekizincisi, Çağatay Tavşanoğlu’nun "İklim Değişikliği, Orman Yangınları ve Biyoçeşitlilik" konulu konuşmasıyla 12 Mayıs 2020’de gerçekleşti. İklim değişikliğinin tetiklediği en önemli sorunlardan biri doğal ya da insan tarafından şekillendirilmiş yangın rejimlerinin değişmesidir. Yangınların, canlıların ekolojisini ve evrimini etkileyen çok güçlü bir etmen olduğu düşünüldüğünde, yangın rejimlerindeki ani değişikliklerin, iklim değişikliğinin biyolojik çeşitlilik üzerindeki olumsuz etkilerini artırma potansiyeli bulunmaktadır. Bu konuşma kapsamında, iklim değişikliğinin orman yangınları üzerine mevcut ve olası etkileri, dünya üzerindeki farklı coğrafyalardan örneklerle irdelenecek ve yangın rejimlerinin değişmesinin biyolojik çeşitlilik üzerindeki etkileri tartışılmıştır.
Doğa ve İklim Söyleşileri 5 -"İklim Krizi Çağında Toprak Etiği ve Ekolojik Vatandaşlık"