Foc a Terra

di Àlex R. Bacardit i Marc Collado Barcelona

Un pòdcast de minories, en català, que t’acostarà a la tecnologia tal com raja.

Episodi del podcast

 • Tothom es diu Marc, a Barcelona

  Tothom es diu Marc, a Barcelona

  Feia temps que no fèiem un episodi de preguntes. Potser perquè algunes no les entenem o potser perquè ens fa molta por respondre-les. Sigui com sigui, avui ens tirem a la piscina per entendre si ens perdrem, o no, la pròxima onada tecnològica.Notes de l'episodi:Arguments pel si: malgrat que volem creure que mai serem com els nostres pares, una mirada al passat ens explica que probablement en seguirem les seves passes.Per aprendre a córrer és important primer saber caminar. Richard Feynman utilitza el magnetisme per il·lustrar de manera molt eloqüent aquesta idea.Episodis relacionats:15: Videotrucades d'etiqueta75: CunyatGPT88: Primer d'inversió90: Primer de filosofIA98: IA algú a casa?

 • Episodi de forquilla

  Episodi de forquilla

  Teníem dos temes que no sabíem com lligar. Primer, per no perdre el tren de l'actualitat, havíem de comentar el DevDay d'OpenAI. Per altra banda, teníem un ítem a la nostra llista de suggeriments sobre finances personals que no sabíem com ratllar. En fi, ho hem fet el millor que hem sabut, és a dir, malament.Notes de l'episodi:Can Tosca és el nostre nou proveïdor oficial d'esmorzar de forquilla, que, per cert, et recomanem.Parlem de totes les novetats que OpenAI va presentar a la seva Opening Keynote. Una nostàlgica presentació que inevitablement ens va recordar a la introducció del primer iPod ara ja fa més de vint anys.Same as Ever: A Guide to What Never Changes és el nou llibre de Morgan Housel. Un relat que encara no podem recomanar, perquè no l'hem acabat, sobre les coses que no canvien i on trobaràs l'anècdota de les barretes Snickers i Warren Buffet.Episodis relacionats:26: No compreu el pa amb Bitcoin67: TotGPT72: Consells per no ser milionaris75: CunyatGPT88: Primer d’inversió95: PanòptiCOIN

 • MoniatoGPT

  MoniatoGPT

  Un sorprenent tuit de Javi López, qui recreà una peculiar versió d'Angry Birds enterament amb eines d'intel·ligència artificial, inspira una conversa al voltant de com utilitzem ChatGPT i els models de llenguatge generatiu en general.Notes de l'episodi:Mencionem eines com MacGPT, que et poden facilitar la interacció amb ChatGPT des d'una senzilla comanda del sistema operatiu.També Aiko o MacWhisper, per crear transcripcions de manera local, sigui dictant o fent servir un fitxer d'àudio prèviament enregistrat.Finalment, parlem de la ràpida i econòmica generació d'imatges en local de la mà d'aplicatius com Draw Things o DiffusionBee.Malgrat tot, si encara vas molt perdut i no saps quines conjures invocar per aconseguir els resultats desitjats, dona-li una ullada a prompts.chat o lexica.art on ben segur trobaràs inspiració per educar les teves criatures artificials.Episodis relacionats:67: TotGPT75: CunyatGPT76: Unicorns de dues tardes89: Intel·ligència artificial amb La Nova Mobilitat90: Primer de filosofIA98: IA algú a casa?

 • Foc a 💯

  Foc a 💯

  Encara que sembla que sigui ahir, ja fa 💯 dilluns que t'acompanyem. Per l'ocasió ens permetem un "capritxet" i ens relaxem una mica. Ens donem un copet a l'esquena, parlem de collonades vàries, i seguim com si res, com cada dilluns. Aquest és un episodi per recordar, per celebrar, però sobretot, per assegurar-te que de segur en venen 💯 més.Notes de l'episodi:Autenticitat per davant de tot: Miquel Montoro representa millor que ningú la idea que ningú et guanyarà a ser la millor versió de tu mateix.Episodis relacionats:3: Si Sócrates tingués un Apple Watch29: La generació del PC Futbol52: Com cada dilluns, Foc a Terra ha de sortir73: Els americans no mengen castanyes83: Tancat per vacances

 • Episodi encara no patrocinat

  Episodi encara no patrocinat

  Benvingut al que es podria considerar la cinquena edició del nostre curs accelerat en podcàsting. Un monòleg de l'Àlex on t'explicarem més del que mai necessitaràs saber sobre l'art dels patrocinis.Episodis relacionats:7: Primer de podcàsting48: Segon de podcàsting61: Tercer de podcàsting62: Quart de podcàsting (Episodi exclusiu d’Apple Podcasts)