Viikonloppusoturit - Iron Maiden -podcast

by Tero Ikäheimonen & Henri Seger

Ensimmäinen suomenkielinen Iron Maiden -podcast. Analyysiä, uutta tutkittua tietoa, historiaa ja harvinaisuuksia bändin uran varrelta. Fakta- ja fiilispohjalta. Mikkien äärellä ovat Tero Ikäheimonen ja Henri Seger. Uusi jakso joka toinen perjantai. Palautetta ja toiveita voi lähettää sähköpostiin: viikonloppusoturit@gmail.com Instagram: @viikonloppusoturit Facebook:

 ...  Read more

Podcast episodes

 • Season 7

 • Jakso 113. Levyjen lopetusbiisit

  Jakso 113. Levyjen lopetusbiisit

  Levyjen lopetusbiisit. Tällä kertaa tarkastellaan Iron Maidenin albumeiden päätösraitoja. Jos avausbiisi parhaimmillaan imaisee mukaansa albumin maailmaan, niin lopetus puolestaan voi sulkea kannen tyylikkäästi ja jättää nälän kuunnella levy uudestaan. Onko vahva startti vai väkevä lopetus lopulta albumin kokonaisuuden kannalta olennaisempi? Kummassa Maiden on onnistunut paremmin: aloitus- vai lopetusbiisien säveltämisessä? Entä mikä Maidenin levynlopetus nousee kuulijakommenteissa ykköseksi? Jakson alkuun keskustellaan myös Blaze Bayleyn (kohtuullisen) tuoreesta Circle of Stone -levystä. Blazehan esiintyy tänään perjantaina 12.7. Helsingin On the Rocksissa, joten nyt jos koskaan – hauskaa viikonloppua ja raudat kattoon! Voit tukea podcastia kupposella kuumaa täällä: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit Kiitos kuulemiin.

 • Jakso 112. Levyjen aloitusbiisit

  Jakso 112. Levyjen aloitusbiisit

  Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit Levyjen aloitusbiisit. Albumin avausraidalla on erityinen painoarvo: sen tulisi asettaa tunnelma ja odotukset levyä kohtaan paikoilleen ja imaista mukaan albumin maailmaan. Kokonaisuuden kannalta voi kuitenkin olla järkevää, ettei kaikkia kortteja paljasta heti kärkeen, vaan helmiä löytyy myöhemminkin levyltä. Tällä kertaa Iron Maidenin tuotantoa tarkastellaan albumeiden starttereiden näkökulmasta. Miten bändi on uransa varrella onnistunut avausraitojen säveltämisessä ja toisaalta valinnassa? Alkuun fiilistellään totta kai yhdessä kuulijoiden kanssa Bruce Dickinsonin keikkoja. JA ensi jaksossa perataan sitten luonnollisesti lopetusbiisejä! P.S. Äänitysten tuoksinnassa jäi lukematta kuulijakommentit, jotka oli lähetetty suoraan Instagramin tai FB:n inboxiin. Suurpahoittelut.

 • Jakso 111. Rautaneito.com

  Jakso 111. Rautaneito.com

  Rautaneito.com. Oopperan kummituksen luolassa tehdään kulttuuriantropologinen tutkimusmatka suomalaisen Maiden-kannattajuuden lähihistoriaan. Sen olennaisena solmukohtana toimi Rautaneito.com-sivusto, jonka synnystä ja saitin ympärille rakentuneesta yhteisöstä saapuu kertomaan saitin perustaja Toni Brigatti. Huippuvuosina Rautaneidon kävijämäärät laskettiin kymmenissä tuhansissa kuussa. Mikä siis tarkalleen on Rautaneito.com ja millainen merkitys sillä on ollut suomalaiselle Maiden-yhteisölle? Jakson lopussa on luvassa myös uutuussegmentti, jossa Viikonloppusotureiden lentävä reportteri “Briga Tonatti” raportoi Bruce Dickinsonin keikan tunnelmista suoraan Glasgow’n yöstä. Hikinen keikkaraportti on omiaan nostattamaan odotuksia Brucen tulevaa Suomen-visiittiä kohtaan. Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit Viikonloppusoturit -puoti: https://viikonloppusoturit.myspreadshop.fi/ Palautetta podcastista voi laittaa tulemaan somekanavia pitkin tai osoitteeseen viikonloppusoturit@gmail.com. Kiitos kuulemiin, ja raudat kattoon! P.S. Postauksen kuvat Toni B:n arkistoista.

 • Jakso 110. Alruunahanke osa 2

  Jakso 110. Alruunahanke osa 2

  The Mandrake Project -keskustelu jatkuu. Oopperan kummituksen luolassa kokeillaan tällä kertaa positiivisen ajattelun voimaa. Tero ja Henkka perkaavat Bruce Dickinsonin The Mandrake Project -albumin biisi biisiltä, mutta sellaisin ankarin reunaehdoin, että jokaisesta kappaleesta täytyy löytää jotain positiivista sanottavaa. Osan kappaleista kohdalla tehtävänanto on helpompi, osan kanssa mielen plastisuutta haastetaan ihan tosissaan. Mutta lopulta kaikesta on mahdollista löytää jotain posia, kun oikein yrittää. HUOM: Iron Maiden -uutisissa perataan noin ajassa 06:30–10:10 Brucen käynnissä olevan kiertueen settilistaa, joten jos haluat välttyä spoilereilta, skippaa osio! Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit Palautetta podcastista voi laittaa tulemaan somekanavia pitkin tai osoitteeseen viikonloppusoturit@gmail.com. Kiitos kuulemiin!

 • Jakso 109. Alruunahanke osa 1

  Jakso 109. Alruunahanke osa 1

  The Mandrake Project. Bruce Dickinsonin hartaasti odotettu uusi soololevy ilmestyi maaliskuun alussa, ja on viimein tullut aika ottaa se Viikonloppusotureiden tarkasteluun. Jaksossa tehdään katsaus levynteon pitkään aikajanaan ja keskustellaan sen vaikutuksesta lopputulokseen. Ääneen pääsevät totta myös podcastin kuulijat. Keskustelu jatkuu ensi jaksossa. Silloin tarkastellaan levyn yksittäisiä kappaleita. P.S. Podcastin tulevaisuus on herättänyt huolta. Elossa ollaan, mutta kiirettä on piisannut, joten tämä nyt vähän venähti. Jaksoja tehdään jatkossa ajan salliessa, mutta voi olla, että rytmi on vähän epäsäännöllinen. Kiitos kärsivällisyydestä, ja kuulemiin! Tue podcastia kupposella kuumaa: https://buymeacoffee.com/viikonloppusoturit