VerkSted

by Kåre Magnus Bergh

Uansett hvor du befinner deg i Norges langstrakte land kan du risikere å snuble over et kunstverk som er støttet eller produsert av KORO (Kunst i offentlige rom). Som mentale fartshumper kan kunsten gjøre at vi bremser ned, og blir oppmerksomme på noe vi kanskje ellers bare hadde gått forbi. I podkasten VerkSted får du høre historien bak noen av disse kunstverkene, i følge med kunstner og programleder Kåre Magnus Bergh.

Podcast episodes

 • Season 3

 • VerkSted - Aurora Passero: Coral visions

  VerkSted - Aurora Passero: Coral visions

  Aurora Passero er del av en gruppe kunstnere som har fått en god del av æren for å gjenopplive norsk tekstilkunst. I en rå og kald kjeller på Briskeby i Oslo laget hun et flere etasjers stort teppe av plasttråder som nå henger på Stortinget i Oslo. Hvordan bruker Passero det visuelle som et eget språk?

 • VerkSted - Ånond Versto: Bakke til luft

  VerkSted - Ånond Versto: Bakke til luft

  I utkanten av Evenes kampflybase i Nordland står det en pizzaovn og et leirbål omkranset av en rekke merkelige skulpturer. Ånond Versto forteller om dette verket, og hvordan det er for en militærnekter å lage kunst for soldater.

 • VerkSted - Hilde Skancke Pedersen: Luottat - Spor

  VerkSted - Hilde Skancke Pedersen: Luottat - Spor

  I den viktigste salen på Sametinget i Karasjok henger det et stort kunstverk i blått og gull, med trekanter og sirkler. Kunstner Hilde Skancke Pedersen forteller om hva plasseringen av verket betyr for henne, prosessen bak og hvorfor samisk kunst og rettighetskamp henger så tett sammen.

 • VerkSted - Sesong 3 TEASER

  Trailer

  VerkSted - Sesong 3 TEASER

  Trailer

  Programleder Kåre Magnus Bergh er tilbake med nye kunstnere og historien bak noen av deres kunstverk i sesong 3 av VerkSted. Premiere Onsdag 6. september 2023.

 • Season 2

 • VerkSted - Nirmal Singh Dunsi: Koblingen mellom Østen, Vesten og resten

  VerkSted - Nirmal Singh Dunsi: Koblingen mellom Østen, Vesten og resten

  I underetasjen på Campus Bergen, Høgskolen på Vestlandet, er det et 60 meter langt kunstverk fullt av trær, tegneseriefigurer og gamle mytologiske figurer. Verket heter Østen, Vesten og resten - men hva er egentlig resten?