VerkSted

by Ragna Nordenborg

Uansett hvor du befinner deg i Norges langstrakte land kan du risikere å snuble over et kunstverk som er støttet eller produsert av KORO (Kunst i offentlige rom). Som mentale fartshumper kan kunsten gjøre at vi bremser ned, og blir oppmerksomme på noe vi kanskje ellers bare hadde gått forbi. I podkasten Verksted skal du få høre om historien bak noen av disse kunstverkene, i følge med programleder Ragna Nordenborg. 

Podcast episodes

 • Season 2

 • S02 E02 - VerkSted - Geir Tore Holm: Omasum

  S02 E02 - VerkSted - Geir Tore Holm: Omasum

  Helt nordøst i Norge, i et frodig og irrgrønt område, ligger bygda Neiden. Dette er tradisjonelt sett skoltesamenes område, som strakte seg mellom Norge, Russland og Finland. Hør kunstner Geir Tore Holm fortelle om østsamenes ukje...

  18:14
 • S02 E01 - VerkSted - Jennie Bringaker: Helgenfigurer, Ørlandet hovedflystasjon

  S02 E01 - VerkSted - Jennie Bringaker: Helgenfigurer, Ørlandet hovedflystasjon

  Da Luftforsvarets base på Ørland fikk nye jagerfly skulle også hele basen oppgraderes. Hvordan er det å lage kunst for to maktbastioner som kirka og militæret? Det fikk Jennie Bringaker kjenne på da hun ble bedt om å lage kunst ti...

  23:59
 • Trailer

  S02 - VerkSted Teaser Sesong 2

  S02 - VerkSted Teaser Sesong 2

  VerkSted Sesong 2 Teaser

  05:02
 • Season 1

 • S01 E06 - VerkSted - Marthe Elise Stramrud

  S01 E06 - VerkSted - Marthe Elise Stramrud

  Alle mennesker tisser. Likevel er det fascinerende vanskelig å få gått på do i det offentlige rom, spesielt for de som ikke er menn. Det har kunstner Marthe Elise Stramrud tenkt å gjøre noe med i prosjektet Hele Oslo pisser.

  22:57
 • S01 E05 - VerkSted - Liv Bugge

  S01 E05 - VerkSted - Liv Bugge

  I en luftegård på Eidsberg fengsel står det to innsatte og lener seg inn til en varm vegg, satt opp av kunstner Liv Bugge. Hva gjør denne veggen der og hvordan går Bugge frem for å finne kunstverk på innsiden av norske fengsler?

  23:13