VerkSted

by Kåre Magnus Bergh

Uansett hvor du befinner deg i Norges langstrakte land kan du risikere å snuble over et kunstverk som er støttet eller produsert av KORO (Kunst i offentlige rom). Som mentale fartshumper kan kunsten gjøre at vi bremser ned, og blir oppmerksomme på noe vi kanskje ellers bare hadde gått forbi. I podkasten VerkSted får du høre historien bak noen av disse kunstverkene, i følge med kunstner og programleder Kåre Magnus Bergh.

Podcast episodes

 • Season 3

 • VerkSted - Ahmed Umar: Glowing Phalanges

  VerkSted - Ahmed Umar: Glowing Phalanges

  Ahmed Umar har vokst opp i en muslimsk familie både i Sudan og i islams aller helligste sted Mekka og bruker sin religiøse bakgrunn i kunsten sin. Verksserien hans Glowing Phalanges har vakt mye oppmerksomhet og deler av den skal nå inn i det nye Regjeringskvartalet. I denne episoden forteller han om tegning, seksualitet og det å smelte sammen flere kulturer både i seg selv og kunsten.

 • VerkSted - Dyveke Sanne: Perpetual repercussion

  VerkSted - Dyveke Sanne: Perpetual repercussion

  Langt uti isødet på Svalbard ligger verdens største frøhvelv. Kunstner Dyveke Sanne har laget kunstverket som setter preg på inngangen til hvelvet, et sted der nesten ingen kommer til. Hva slags funksjon har egentlig et slikt hvelv, og hvordan er det å lage et kunstverk på et sted som er så utilgjengelig?

 • VerkSted - Anna Daniell: 10 år på Heidal skule

  VerkSted - Anna Daniell: 10 år på Heidal skule

  Hva ville skjedd hvis lærere hadde blitt byttet ut med kunstnere? På Heidal skole i Sel har de gjort et eksperiment hvor en skoleklasse har fått undervisning av kunstnere gjennom hele skoleløpet. Anna Daniell er en av dem, og forteller i denne episoden om hva det har gjort med barna.

 • VerkSted - Aurora Passero: Coral visions

  VerkSted - Aurora Passero: Coral visions

  Aurora Passero er del av en gruppe kunstnere som har fått en god del av æren for å gjenopplive norsk tekstilkunst. I en rå og kald kjeller på Briskeby i Oslo laget hun et flere etasjers stort teppe av plasttråder som nå henger på Stortinget i Oslo. Hvordan bruker Passero det visuelle som et eget språk?

 • VerkSted - Ånond Versto: Bakke til luft

  VerkSted - Ånond Versto: Bakke til luft

  I utkanten av Evenes kampflybase i Nordland står det en pizzaovn og et leirbål omkranset av en rekke merkelige skulpturer. Ånond Versto forteller om dette verket, og hvordan det er for en militærnekter å lage kunst for soldater.