Onderaan de Streep

by Vastelastenbond

Onderaan de Streep is de podcast van de Vastelastenbond die je helpt om slimmer met je vaste lasten om te gaan. Host Frank van de Ven bespreekt in deze podcast de laatste ontwikkelingen op het gebied van energie, verzekeringen, verduurzaming en de WOZ waarde. Profiteer van handige tips om geld te besparen. Of je nu wilt weten hoe je je energierekening omlaag kunt brengen, hoe je de beste deal kunt vinden voo ... 

 ...  Read more

Podcast episodes

 • Season 2

 • Onderaan de Streep #8 V.2: Wat we kunnen leren van het solvabiliteitsonderzoek 2023

  Onderaan de Streep #8 V.2: Wat we kunnen leren van het solvabiliteitsonderzoek 2023

  Het solvabiliteitsonderzoek van de Vastelastenbond toont aan dat alle achttien onderzochte energiebedrijven het onstuimige jaar 2022 goed hebben doorstaan. Geen enkele leverancier heeft een negatieve solvabiliteit. In deze podcast gaat directeur Dirk-Jan Wolfert dieper in op het onderzoek.

 • Onderaan de Streep #7 V.2: Hoe onstuimig gaat de energiemarkt zich komende tijd gedragen?

  Onderaan de Streep #7 V.2: Hoe onstuimig gaat de energiemarkt zich komende tijd gedragen?

  Een zekerheid in het leven is dat de energiemarkt zich de laatste paar jaren ontzettend onvoorspelbaar gedraagt. Gelukkig valt er weer wat te kiezen op het gebied van energiecontracten, maar uit onderzoek van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat nog maar weinig mensen overstappen. Het is juist verstandig om nu over te stappen van variabel naar vast, legt directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond uit.

 • Onderaan de Streep #6 V.2: Energie-update vertelt wat marktontwikkelingen voor jou betekenen

  Onderaan de Streep #6 V.2: Energie-update vertelt wat marktontwikkelingen voor jou betekenen

  De energiemarkt is volop in beweging nu de opzegvergoeding sinds deze maand verhoogd is. De concurrentie komt weer langzaam op gang en dat er weer wat te kiezen valt, is goed nieuws! Minder goed nieuws is de keuzestress die is ontstaan. Naast jaarcontracten zijn er ook dynamische contracten en meerjarencontracten bijgekomen. Wat moet je kiezen en wat is wijsheid? Onze directeur Dirk-Jan Wolfert heeft het antwoord.

 • Onderaan de Streep #5 V.2: Alles over je autoverzekering en schadevrije jaren

  Onderaan de Streep #5 V.2: Alles over je autoverzekering en schadevrije jaren

  In deze aflevering staat de opbouw van schadevrije jaren centraal. Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers beantwoordt klantvragen en legt uit hoe de opbouw van schadevrije jaren in zijn werk gaat. Na afloop van deze podcast ben je volledig op de hoogte van alles wat met schadevrije jaren te maken heeft.

 • Onderaan de Streep #4 V.2: Ook voor warmtepompen kun je bij de Vastelastenbond terecht

  Onderaan de Streep #4 V.2: Ook voor warmtepompen kun je bij de Vastelastenbond terecht

  De warmtepomp speelt een belangrijke rol om Nederland van het gas af te krijgen en daar draagt de Vastelastenbond graag een steentje aan bij. Per 2026 is de aanschaf van een warmtepomp verplicht als de cv-ketel aan vervanging toe is. Sinds deze maand biedt de consumentenorganisatie ook deze energiebesparende maatregel aan. Directeur Dirk-Jan Wolfert legt uit waarom er voor de warmtepomp is gekozen en met welke partner er in zee gegaan is.