Spacepodden

by Space NTNU

Spacepodden - romsnakk i sofakroken. En podcast laget av Space NTNU som er en student-dreven paraplyorganisasjon for space-relaterte aktiviteter på NTNU. Her snakker vi om interessante romrelaterte temaer og selskaper, gjør dem lett tilgjengelig, lett å lytte til og lett å forstå. Vi nevner også det vi selv driver med, det som skjer med våre medlemsorganisasjoner og våre sponsorer.

Podcast episodes

 • Season 7

 • [S7 E7] Vincent Kofman - studying planetary atmospheres

  [S7 E7] Vincent Kofman - studying planetary atmospheres

  In this very special first episode in english, we were lucky enough to sit down with Vincent Kofman, who works at NASA. He talks about what he does for a living, studying planetary atmospheres, and how he got there.

 • [S7 E6] Dennis og Stian - Bæsj og S*x i Verdensrommet

  [S7 E6] Dennis og Stian - Bæsj og S*x i Verdensrommet

  [Vulgært Språk] Dagens gjester er kjent fra vitenskapsprogrammet Newton, nemlig Dennis Siva Lie og Stian Sandø med host Erlend Sandblåst og cohost Iacob Nedreaas. I denne episoden snakker vi om verdensrommet og ADHD med en rekke avsporinger og litt grovere språkbruk enn vanlig.

 • [S7 E5] Maria Hammerstrøm - Formidling av Astrofysikk

  [S7 E5] Maria Hammerstrøm - Formidling av Astrofysikk

  I denne episoden har vi med os astrofysiker og grafisk designer Maria Hammerstrøm, også kjent som AstroMaria. Vi snakker om å formidling og skape engasjement rundt den spennende verden som er astrofysikk. Hun har også skrevet en bok kalt "Den lille boken om universet" som er ment som en enkel introduksjon til verdensrommet.

 • [S7 E4] Kari-Anne Jønnes - Politikk og Klinkekuler

  [S7 E4] Kari-Anne Jønnes - Politikk og Klinkekuler

  I denne episoden har vi besøk av stortingsrepresentant fra Høyre, Kari-Anne Jønnes. Vi snakker om hvordan å få unge interessert i romfart og teknisk utdannelse for å legge grunnlaget for forbedringer på universitetsnivå samt litt om status på romutdanning nå.

 • [S7 E3] Propulse - Norges første væskedrevne rakett til å fly

  [S7 E3] Propulse - Norges første væskedrevne rakett til å fly

  Her er en ny oppdateringsepisode for Propulse. Med oss har vi chairman Simen Flåtter Flo og inner structure engineer Renny Pavlova Chausheva. Temaene i dag er hva Propulse er og gjør samt mye om oppskytningen de har hatt og hva som skjer fremover. For mer info sjekk ut propulse.no