islamitische luisterboeken

by Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Nederland

Nederlandstalige luisterboeken van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap

Podcast episodes

 • De komst van de Messias; het leven van Mirza Ghulam Ahmad

  De komst van de Messias; het leven van Mirza Ghulam Ahmad

  Het leven van Mirza Ghulam Ahmad, de stichter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Zijn komst vervulde de voorspellingen over de komst van de Messias in de Islam, het Evangelie en in andere geschriften. Dit boek verhaalt over zijn opgroeien, zijn roeping als de kampioen van de Islam, zijn karakter, zijn wonderen van gebed, over de tegenstand die hij kreeg en over de straf die God zond over zijn vijanden: de builenpest die miljoenen slachtoffers eiste, terwijl Ahmad en zijn volgelingen ongedeerd bleven in de gemeenschap, die door God ‘Ark van Noach’ was genoemd. Ingesproken door Noor-Us-Seher Compier-Mahboob en geschreven door Abdulhaq Compier.

 • Wat zijn de verschillen tussen de Ahmadiyya Jamaat Qadian en de Ahmadiyya Jamaat Lahore?

  Wat zijn de verschillen tussen de Ahmadiyya Jamaat Qadian en de Ahmadiyya Jamaat Lahore?

  Voordracht van Hazrat Mirza Tahir Ahmad, Khalifatul Masih IV, Imam Jamaat Ahmadiyya, gehouden voor Radio RAPAR, Paramaribo Suriname, Juni 1991.

 • Een misverstand weggenomen

  Een misverstand weggenomen

  Uitleg over de positie van de Beloofde Messias en Mahdi (as) in de Islam en uitleg over de juiste betekenis van Khatme-Nubuwwat (Het zegelschap van het profeetschap van de Heilige Profeet Mohammed vrede zij met hem).

 • Verhalen om over na te denken

  Verhalen om over na te denken

  Korte inspirerende verhalen voor alle leeftijden; levenslessen om over na te denken.

 • Een geschenk voor de koningin

  Een geschenk voor de koningin

  Dit boek werd door Hazrat Mirza Ghulam Ahmad, de Beloofde Messias (as), geschreven ter gelegenheid van het diamanten jubileum van Hare Majesteit Koningin Victoria. Het boek zet de mooie leerstellingen van de Islam uiteen die vrede en broederschap in de wereld kunnen vestigen. Dit boek is ook een erkenning van dankbaarheid aan de Britse regering die vrede en vrijheid van meningsuiting verschafte aan al haar onderdanen. Deze omgeving stelde de Beloofde Messias (as) in staat om de boodschap van God te verspreiden. Dit werk zet de gemeenschap nog steeds voort.