MIDT i sygeplejen - en podcast fra DSR Kreds Midtjylland

by Dansk Sygeplejeråd, Kreds Midtjylland

"MIDT i sygeplejen" er en podcast, der giver indsigt og perspektiv på sygeplejefaget. Med udgangspunkt i samtaler med sygeplejersker sætter vi podcasten spot på, hvilken forskel sygeplejersker hver eneste dag gør.

Du får også perspektiv, når den politiske ledelse i DSR, Kreds Midtjylland trækker de store linjer fra sygeplejerskernes hverdagsfortællinger til den politiske kamp for, via sygeplejerskernes specialkompeten ... 

 ...  Read more

Podcast episodes

 • Season 1

 • - Vi skal have APN-sygeplejersker i alle landets kommuner - perspektiverne er store

  - Vi skal have APN-sygeplejersker i alle landets kommuner - perspektiverne er store

  Med øget fokus på forebyggelse og det nære sundhedsvæsen er APN-sygeplejersker oplagt at prioritere endnu mere i fremtiden. For selvom de første erfaringer er gode med færre genindlæggelser og dermed økonomiske besparelser, så er det fortsat kun ganske få af landets kommuner, der har APN-sygeplejersker ansat. Vi sætter perspektiv på APN med Rådmand i Aarhus kommune Christian Budde, Kredsformand i DSR, Kreds Midtjylland Anja Laursen og Kredsforkvinde i DSR, Nordjylland, Christina Hay Lund.

 • Lillian og Methe er blandt landets første APN-sygeplejersker: - Vi gør sjældent én stor forskel, men mange små til gavn for patienten

  Lillian og Methe er blandt landets første APN-sygeplejersker: - Vi gør sjældent én stor forskel, men mange små til gavn for patienten

  Lillian Hejlskov og Methe Elbeck oplevede i deres tidligere job, hvordan patienter de havde udskrevet alt for ofte kom hurtigt tilbage på hospitalet. Det var blandt årsagerne til, at de var med på første hold af APN-sygeplejersker tilbage i 2019. Siden 2021 har de arbejdet i henholdsvis Aarhus og Aalborg kommuner. Her er jobbet at skabe bedre forløb for særligt multisyge patienter, der alt for ofte bliver tabt mellem for mange stolte i systemet. I denne podcast kan du høre om hverdagen på jobbet som APN-sygeplejerske, om uddannelsen samt den forskel de to har gjort i deres første år i marken.

 • - Jeg tænkte shit, tør jeg det? Fatima, Marianne og Pia giver indsigt og perspektiv på jobbet som anæstesisygeplejerske

  - Jeg tænkte shit, tør jeg det? Fatima, Marianne og Pia giver indsigt og perspektiv på jobbet som anæstesisygeplejerske

  Hvorfor er det egentlig, at anæstesisygeplejersker ikke bare kan erstattes af andre sygeplejersker, så flere patienter kan bedøves og opereres? Det spørgsmål dykker denne podcast ned i, når tre erfarne anæstesisygeplejersker fortæller om hverdagen i et alsidigt job, hvor evnen til at kunne afkode patientens behov på få sekunder er afgørende for det videre forløb på jobbet. De tre anæstesisygeplejersker fortæller også om en hverdag, hvor de skal stå værn om patientsikkerheden grundet stigende arbejdspres. De sender en kraftig opfordring mod de folkevalgte politikere, der har muligheden for at sikre tilstrækkeligt med anæstesisygeplejersker til det offentlige sundhedsvæsen, hvis de vil.

 • Én stor beslutning gav sygeplejersken Regitze arbejdsglæden tilbage og mere tid til familien

  Én stor beslutning gav sygeplejersken Regitze arbejdsglæden tilbage og mere tid til familien

  Sygeplejerske Regitze Laustsen sagde sit job op, da barslen med sønnen Bjørn lakkede mod enden. Hun har skabt sig et alternativt arbejdsliv med plads til både arbejdsglæde og prioritet af livet som småbørnsfamilie. Hør Regitze fortælle om fordele og ulemper ved at turde bryde med normerne. Du møder også faglig konsulent Anne Thomsen og kredsformand Anja Laursen der giver gode råd til det at tænke nyt og anderledes i arbejdslivet.

 • Anders Kühnau: Sygeplejersker spiller en nøglerolle i den forandring der er tvingende nødvendig for sundhedsvæsenet

  Anders Kühnau: Sygeplejersker spiller en nøglerolle i den forandring der er tvingende nødvendig for sundhedsvæsenet

  Fremtidens sundhedsvæsen skal byde på færre sygeplejersker på hospitalerne, men flere sygeplejersker samlet set i Danmark. For en omstilling, hvor flere sygeplejersker arbejder i det nære sundhedsvæsen skal være med til at sænke aktiviteten på hospitalerne, hvilket vil lette presset på sundhedsvæsenet. Sådan lyder det fra Formand for Danske Regioner og Region Midtjylland, Anders Kühanau. Han er gæst i januar måneds udgave af "Midt i sygeplejen" fordi han kommer til at spille en afgørende rolle i udformningen af fremtidens struktur på Sundhedsområdet, der vil påvirke dagligdagen for tusindvis af sygeplejersker. Hør også kredsformand Anja Laursens perspektiv på udsigten til, at flere sygeplejersker har udsigt til andre arbejdsområder end på hospitalerne.