MediSfera

by Željana Mačkić

Jedinstveni medicinski podkast - ”MediSfera" će biti nezaobilazni kanal za edukaciju javnosti o medicinskim temama, problemima i životima doktora i medicinskog osoblja. “MediSfera” će emitovati epizode svakog 10., 20. i 30. u mjesecu. Subscribe i pridružite nam se u putovanju “MediSfera” podkasta i zajedno radimo na promovisanju zdravlja, medicinske svijesti i izvrsnosti u medicini.

Podcast episodes

 • Season 1

 • MediSfera: mr ph. Dragana Lošić, spec. nutricionizma

  MediSfera: mr ph. Dragana Lošić, spec. nutricionizma

  Gost 13. epizode podkasta "MediSfera" je mr ph. Dragana Lošić, spec. nutricionizma. Imali smo priliku razgovarati sa Draganom o zdravlju crijeva, najčešćim greškama u ishrani, ali i stanjima koja su povezana sa zdravljem crijeva. Dragana nam je izdvojila i nekoliko savjeta kako bismo poboljšali kvalitet ishrane i cjelokupnog zdravlja, ali i nekoliko preporuka za suplemente.

 • MediSfera: dr Siniša Kovačević, estetski stomatolog

  MediSfera: dr Siniša Kovačević, estetski stomatolog

  Gost 12. epizode podkasta "MediSfera" je doktor Siniša Kovačević, estetski stomatolog. Razgovarali smo o najčešćim mitovima i zabludama u stomatologiji, novim tehnologijama, najčešćim problemima sa pacijentima, ali i o tome šta jedan stomatolog treba da posjeduje od vještina da bi bio uspješan.

 • MediSfera: dipl. medicinska sestra Željka Ćetković

  MediSfera: dipl. medicinska sestra Željka Ćetković

  Gost 11. epizode podkasta "MediSfera" je diplomirana medicinska sestra Željka Ćetković. Razgovarali smo o karijeri medicinske sestre, izazovima, usavršavanju znanja i vještina. Željka je i izdvojila nekoliko savjeta za sve one koji razmišljaju o karijeri u medicinskoj oblasti.

 • MediSfera: prof. dr Antonija Verhaz, spec. infektologije i subspec. gastroenterohepatologije

  MediSfera: prof. dr Antonija Verhaz, spec. infektologije i subspec. gastroenterohepatologije

  Gost 10. epizode podkasta "MediSfera" je prof. dr Antonija Verhaz, spec. infektologije i subspec. gastroenterohepatologije. Razgovarali smo o tome koliko je medicina napredovala u oblasti hepatologije, koliko obraćamo pažnju na zdravlje naših crijeva, koja su to najčešća oboljenja, ali i preporuke doktorice za dobar balans i prevenciju raznih oboljenja. Saznali smo i za nov postbiotik na tržištu naziva "Vitabiotik", a možete ga pronaći u svim apotekama. Više informacija o ovom proizvodu pronađite na vitamed.ba.

 • MediSfera: primarijus dr Radmila Rašeta, specijalista onkologije

  MediSfera: primarijus dr Radmila Rašeta, specijalista onkologije

  Gost 9. epizode podkasta "MediSfera" je primariju dr Radmila Rašeta, specijalista onkologije. Razgovarali smo o tumoru testisa i prostate, pokretu "Movember" koji se posvetio borbi protiv ove zloćudne bolesti, zatim terapijama i ishodima istih. Ukazali smo i na prevenciju i samopreglede, kao i na simptome koji ukazuju da je potrebno se obratiti ljekaru.