dsr syddanmark

by Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark

Kreds Syddanmark udgiver en månedlig podcast om livet som sygeplejerske. Vi taler om job, vilkår, op- og nedture og forsøger at fange noget af det som rører sig omkring faget – fagligt som politisk. Du kan finde podcasten på kredsens hjemmeside eller hvor du ellers henter dine podcasts, søg efter: dsr_syddanmark.

Podcast episodes

 • Season 1

 • Myelomatosebehandling: Sygeplejersker finder nye veje på OUH

  Myelomatosebehandling: Sygeplejersker finder nye veje på OUH

  Vi er på besøg hos OUH til en snak med sygeplejerskerne Mette Kjær Hansen og Marianne Faarvang Nielsen, der er en del af myelomatoseteamet på afdeling X. De har bl.a. været med til at udvikle hjemmebehandling med kemoterapi og muligheden for at registrere bivirkninger i en app – begge dele bidrager til en nemmere hverdag for patienter med hæmatologisk kræft. Myelomatoseteamet modtog Dansk Sygeplejeråds og Bauta Forsikrings faglige anerkendelse, Athena Prisen, i 2023 for deres store og innovative indsats.

 • Høje følelsesmæssige krav og mental sundhed på et hospice

  Høje følelsesmæssige krav og mental sundhed på et hospice

  "På vores hospice 'dør man'. Man 'går ikke bort', man 'sover ikke ind'. Vi siger tingene, som de er; vores patienter dør," fortæller sygeplejerske Lillian Simmelsgaard. Det er vigtigt at kalde tingene ved deres rette navn. Det er noget af det første, de nyansatte sygeplejersker lærer på Sct. Maria Hospice. I flere år har hospicet i Bredballe nær Vejle arbejdet med et projekt, der fokuserer på at fastholde og fremme den mentale sundhed gennem konkrete aktiviteter i hverdagen. Vi vil dykke ned i dette projekt og få indblik i, hvordan Skt. Maria understøtter mental sundhed i en hverdag med høje følelsesmæssige krav.

 • Hvordan bliver man et godt praktiksted?

  Hvordan bliver man et godt praktiksted?

  Hvert år kårer de sygeplejestuderende de bedste praktiksteder i Danmark. Det sker for at fremhæve de steder der gør en særlig indsats for at give god vejledning og skabe et godt læringsmiljø for studerende. I Syddanmark var det den kommunale sygepleje i Ærø Kommune, der løb med den store ære. Hvad er det de kan på Ærø? Det taler vi om i denne podcast fra Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark.

 • Mød sygeplejersken, som er med til at tjekke helbredet hos danske jægerpiloter

  Mød sygeplejersken, som er med til at tjekke helbredet hos danske jægerpiloter

  Kom med til flyvestationen i det sønderjyske Skrydstrup, hvor jagerflyene F16 og F35 hører hjemme. Her arbejder sygeplejersken Thorsten H. Lücke, der blandt meget andet er optaget af at sikre, at jagerpiloternes helbred opfylder de særlige krav, der er nødvendige for at kunne flyve disse kraftfulde fly. Hør også Thorsten fortælle om sit arbejde som sygeplejerske ansat i forsvaret, om at være udsendt på mission i Baltikum samt om hans rolle som afdelingssygeplejerske og tillidsvalgt.

 • Mød Bo Meier - sygeplejerske og vinder af undervisningspris

  Mød Bo Meier - sygeplejerske og vinder af undervisningspris

  Dansk Sygeplejeråd, Kreds Syddanmark har i denne podcast besøg af Bo Meier, som er underviser på sygeplejeuddannelsen i UC-Syd, Aabenraa. Bo har modtaget Uddannelses- og Forskningsministeriets Undervisningspris 2023, som er en særlig hyldest til undervisere på videregående uddannelser. Hør Bo berette om livet som underviser, og hvordan det var at få prisen overrakt i Operaen af H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.