Design Prat

by Sebastian Oliver Dahl

Design Prat er en studentpodcast om design på et utforskende format. Podcasten er en innsats for å skape noe klarhet og oversikt i en voksende og stadig mer kompleks designverden. Gjennom samtaler med kompetente gjester, undersøker vi designbegrepet, designerens varierende roller og generelt interessante ting og tang som finnes innenfor domenet, sammen.

Podcast episodes

 • Season 1

 • Episode 5 - Bao Nguyen

  Episode 5 - Bao Nguyen

  Bao Nguyen er designer, co-founder av designselskapet Umble og vinner av beste narrativ i spillkonkurransen Norwegian Game Awards. I denne episoden snakker vi om design og entreprenørskap, spilldesign og hva vi designere kan tilby start-ups. Bonus: Bao røper historien bak Umble-markene.

 • Episode 4 - Torstein Bakke

  Episode 4 - Torstein Bakke

  Torstein Bakke er designer i Void og tidligere student på industriell design ved NTNU. I denne episoden snakker vi om parametrisk design, Void og det å skrive designmaster.

 • Episode 3: Matthijs van Dijk

  Episode 3: Matthijs van Dijk

  Matthijs van Dijk is the founder of the Amsterdam based design consultancy Reframing Studio and he is a Professor in Applied Design at Delft Technical University of Technology. He is here today explaining some of the concepts from Designing Aesthetic Transitions - New Design Education Manifesto 2020 that he co-wrote toghether with Jóhannes B Sigurjónsson, and Trond Are Øritsland. These guys are highly respected at the NTNU Department of Design, and I'm lucky to have had the pleasure of discussing these important design matters with Dijk.

 • Episode 2: Thomas Nordby

  Episode 2: Thomas Nordby

  Thomas Nordby er grafisk designer og stipendiat innen norsk designhistorie ved NTNU - og dessuten også en hyggelig og kunnskapsrik person. I denne episoden blir vi bedre kjent med han, og vi er innom designhistorie, designbegrepet og det norske grafisk design miljøet. Perspektivet er industridesignerens relasjon til grafisk designeren. Vi ser litt på hva som er felles og hva som er forskjellig, og hva vi kan prøve å lære av grafiske designere.

 • Episode 1: Ole Petter Wullum

  Episode 1: Ole Petter Wullum

  I den aller første episoden av Design Prat (woo!) får vi besøk av Ole Petter Wullum, førsteamanuensis og industridesigner, fagansvarlig; anvendt estetikk for designstudenter ved NTNU. Han jobber som designer innen områdene møbel, rom, produkt og arkitektur og er høyt respektert for sine gode formuleringer, tanker og meninger om design av oss studenene på NTNU.