Den Halve Verden

by Mona Birch Torbensen

Velkommen til Den Halve Verden. En podcastserie, der mixer lydbølger af dissonans, nye stemmer og tænksomme toner fra sportsfolk, politikere og forskere. Hvordan lyder ligestilling i 2023? Den Halve Verden er en del af initiativet ‘Unge-ambassadør Beijing +30’ som FN-forbundet og Kvindernes U-landsudvalg står bag. Podcasten er produceret i samarbejde med GRØN og med støtte fra Tuborgfondet.

Podcast episodes

 • Season 1

 • 3: Spillereglerne feat. Rikke Rønholt og Sarah Hellebek

  3: Spillereglerne feat. Rikke Rønholt og Sarah Hellebek

  Fra 800-meter til klimakamp. Tredje og sidste episode handler om to kvinder, der ikke længere gider at acceptere de normale spilleregler. I stedet er de begyndt at finde på nogle nye – og på at bygge den fremtid op, som de drømmer om! Den Halve Verden er produceret af Mona Birch Torbensen og er en del af initiativet ‘Unge-ambassadører for Beijing +30’ som FN-forbundet og Kvindernes U-landsudvalg står bag. Projektet er støttet af Dansk Folkeoplysnings Samråd og Hermod Lannungs Fond. Podcasten er produceret i samarbejde med GRØN og med støtte fra Tuborgfondet.

 • 2: Nye Stemmer feat. Christina Krzyrosiak og Mikkeline Thomsen

  2: Nye Stemmer feat. Christina Krzyrosiak og Mikkeline Thomsen

  Kvindelige astronauter, feministiske algoritmer og landets yngste borgmester nogensinde. Anden episode handler om at bruge sin stemme og sige sin mening højt i 2023. Den Halve Verden er produceret af Mona Birch Torbensen og er en del af initiativet ‘Unge-ambassadører for Beijing +30’ som FN-forbundet og Kvindernes U-landsudvalg står bag. Projektet er støttet af Dansk Folkeoplysnings Samråd og Hermod Lannungs Fond. Podcasten er produceret i samarbejde med GRØN og med støtte fra Tuborgfondet.

 • 1: De Første feat. Katherine Richardson og Eva Smith

  1: De Første feat. Katherine Richardson og Eva Smith

  I dag er kun hver fjerde professor på de danske universiteter en kvinde. Denne episode handler derfor om to kvinder, der har prøvet at være de første. Hvad tænker de om ligestilling i 2023? Den Halve Verden er produceret af Mona Birch Torbensen og er en del af initiativet ‘Unge-ambassadører for Beijing +30’ som FN-forbundet og Kvindernes U-landsudvalg står bag. Projektet er støttet af Dansk Folkeoplysnings Samråd og Hermod Lannungs Fond. Podcasten er produceret i samarbejde med GRØN og med støtte fra Tuborgfondet.

 • Prolog: Beijing 1995

  Prolog: Beijing 1995

  Podcastserien begynder med et dyk ned i historien, et glimt af ligestilling i 2023 og et grønt lys. Velkommen til Den Halve Verden.