De Broklede Podcast

by Broklede

Een podcast voor docenten, leerlingen en ouders met uiteenlopende onderwerpen. Soms educatief en informerend en soms geheel het tegenovergestelde. Docenten, leerlingen en ouders luisteren immers wekelijks al genoeg naar elkaars geleuter.

Podcast episodes

 • Season 4

 • Telefoongebruik van leerlingen

  Telefoongebruik van leerlingen

  De eerste van twee afleveringen over hoe leerlingen met hun telefoon omgaan. Hosts Tim en Jasper gaan in gesprek met Tijn en Jack over schermtijd, apps en FOMO (fear of missing out). In de volgende aflevering staat de telefoon binnen school centraal. Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven: https://www.instagram.com/brokledepodcast/ Er werden flink wat apps genoemd, hieronder op een rijtje: TikTok, Instagram, Snapchat, Whatsapp, Spotify, SoundCloud, NOS, Bluesky, X (voormalig Twitter) Brawl Stars, TOTO Casino.

 • Season 3

 • Paarse vrijdag met de GSA op Broklede !

  Paarse vrijdag met de GSA op Broklede !

  Op deze paarse vrijdag hebben we live-opname met prubliek gedaan met een drietal leden van onze GSA: Buddy Kruizenga, Flavia Pisanu en Rozan Korevaar. Deze toppers komen vrijuit praten over natuurlijk de Paarse Vrijdag op Broklede! Maar ook over Gender-identiteit, Seksualiteit en ook om eens te bespreken hoe inclusief we met elkaar zijn Broklede.

 • Formatief handelen: wat is het en hoe maak je een begin?

  Formatief handelen: wat is het en hoe maak je een begin?

  Onderwijsland heeft het over formatief handelen. Maar er bestaat verwarring over wat het nu precies is. Daarom in deze podcast een aanzet tot een opzet om zo het bos te gaan zien tussen de formatieve bomen. En om die welbekende beren op de weg te ontwijken. Waar we het over gehad hebben of naar verwezen hebben in de podcast. Website over formatief handelen: www.toetsrevolutie.nl Podcast van Llearn: https://open.spotify.com/show/4LcnLwohotHEEPnfow8BqJ?si=86d7b38347ac480d

 • Season 2

 • Gender & Diversiteit met de GSA !

  Gender & Diversiteit met de GSA !

  Gender & diversiteit met de Gender and Sexuality Alliance (GSA) op Broklede. Een heel leuk gesprek met Jikke, Elias & Lara! Hoe spreek je elkaar op de juiste manier aan en hoe kunnen we met elkaar inclusiever worden? En hoe kom je bij de GSA? Je hoort het allemaal in deze aflevering!

 • Hoe overleef je de brugklas !?

  Hoe overleef je de brugklas !?

  De Broklede-podcast is terug! Stoffige Tim & Thomas zijn ingeruild voor het illustere trio Laura, Yousri & Lotfi: leerlingen uit 5 havo en 5vwo. Ervaringsdeskundigen als zij zijn, bespreken ze hun (soms schaamtevolle, maar daardoor erg leuke) ervaringen uit de brugklas en geven ze handige tips aan de huidige brugklassers om hun periode op Broklede een succes te maken!