De Broklede Podcast

by Thomas Mentink

Een podcast voor docenten, leerlingen en ouders met uiteenlopende onderwerpen. Soms educatief en informerend en soms geheel het tegenovergestelde. Docenten, leerlingen en ouders luisteren immers wekelijks al genoeg naar elkaars geleuter.

Podcast episodes

 • Season 3

 • Paarse vrijdag met de GSA op Broklede !

  Paarse vrijdag met de GSA op Broklede !

  Op deze paarse vrijdag hebben we live-opname met prubliek gedaan met een drietal leden van onze GSA: Buddy Kruizenga, Flavia Pisanu en Rozan Korevaar.Deze toppers komen vrijuit praten over natuurlijk de Paarse Vrijdag op Broklede! Maar ook over Gender-identiteit, Seksualiteit en ook om eens te bespreken hoe inclusief we met elkaar zijn Broklede.

 • Formatief handelen: wat is het en hoe maak je een begin?

  Formatief handelen: wat is het en hoe maak je een begin?

  Onderwijsland heeft het over formatief handelen. Maar er bestaat verwarring over wat het nu precies is. Daarom in deze podcast een aanzet tot een opzet om zo het bos te gaan zien tussen de formatieve bomen. En om die welbekende beren op de weg te ontwijken.Waar we het over gehad hebben of naar verwezen hebben in de podcast.Website over formatief handelen: www.toetsrevolutie.nlPodcast van Llearn: https://open.spotify.com/show/4LcnLwohotHEEPnfow8BqJ?si=86d7b38347ac480d

 • Season 2

 • Gender & Diversiteit met de GSA !

  Gender & Diversiteit met de GSA !

  Gender & diversiteit met de Gender and Sexuality Alliance (GSA) op Broklede. Een heel leuk gesprek met Jikke, Elias & Lara! Hoe spreek je elkaar op de juiste manier aan en hoe kunnen we met elkaar inclusiever worden? En hoe kom je bij de GSA? Je hoort het allemaal in deze aflevering!

 • Hoe overleef je de brugklas !?

  Hoe overleef je de brugklas !?

  De Broklede-podcast is terug! Stoffige Tim & Thomas zijn ingeruild voor het illustere trio Laura, Yousri & Lotfi: leerlingen uit 5 havo en 5vwo. Ervaringsdeskundigen als zij zijn, bespreken ze hun (soms schaamtevolle, maar daardoor erg leuke) ervaringen uit de brugklas en geven ze handige tips aan de huidige brugklassers om hun periode op Broklede een succes te maken!

 • Season 1

 • Drank & Drugs en alles wat je erover moet weten

  Drank & Drugs en alles wat je erover moet weten

  In deze aflevering kom Chris Buist, preventiewerker van Jellinek, uitleg geven over wat drank en drugs nou echt allemaal met je doet. En we hebben de dames Isa Broos (5 havo), Eva ten Brink (4vwo) en Lisa Hassing (4vwo) eens even aan de tand gevoeld of hun 'drank & drugs kennis' wel up to date is!