In Amerika

by Gerhardus van Wilgen

Waar loop je tegenaan als Nederlander in Amerika? In een cultuur die zowel heel dichtbij als heel ver weg staat? Waar je een taal spreekt die glibbert en glijdt en waar iedereen zegt "great" te zijn. In elke aflevering praten we over een van tevoren bepaald onderwerp en delen we onze persoonlijke ervaringen. Presentatie/productie: Gerald van Wilgen, Voorhees, New Jersey. Panel: Antonius Agelink, East Orange, New Jersey. Thom ... 

 ...  Read more

Podcast episodes

 • Season 7

 • 116 Jouw gezondheid in Amerika

  116 Jouw gezondheid in Amerika

  Wij zijn koppige Nederlanders en kiezen soms voor onze eigen medische weg terwijl in Amerika iedereen wel iets lijkte te slikken, Hoe je te bewegen in deze wirwar van adviezen en advertenties?

 • 115 (Bij)geloof in Amerika, overwint het cynisme?

  115 (Bij)geloof in Amerika, overwint het cynisme?

  In deze episode, opgenomen in Newport VT 's daags na de eclipse praten we over geloof en bijgeloof in Amerika.

 • 114 Bestaat solidariteit in Amerika?

  114 Bestaat solidariteit in Amerika?

  Het begrip solidariteit kennen we allemaal in Nederland, de vraag is echter, bestaat het in Amerika? Met Anthonius Agelink, Paul Strikwerda, Faye Armitage, Yvonne David, Jochem van Dijk en Gerald van Wilgen. Reageer hier.

 • 113 Zoenen we mekaar nog in Amerika?

  113 Zoenen we mekaar nog in Amerika?

  Een van de gewoonten die we als Nederlanders heel normaal vinden is het zoenen van elkaar. Of het nou vrienden zijn, of familie of collega's wij denken daar in Nederland niet over na, Maar nu, in de VS, kan dat zo maar? Wat doe jij? Reageer hier..

 • 112 Werkt je gevoel in Amerika hetzelfde als in Nederland?

  112 Werkt je gevoel in Amerika hetzelfde als in Nederland?

  We doen veel op ons gevoel, We nemen dat gevoel of intuïtie voor lief, maar staan er eigenlijk nooit stil bij dat in een andere cultuur "het gevoel" anders werkt. Reageer hier.