Foc a Terra

por Àlex R. Bacardit i Marc Collado Barcelona

Un pòdcast de minories, en català, que t’acostarà a la tecnologia tal com raja.

Episodios del podcast

 • Product-century fit

  Product-century fit

  Seguir les pràctiques empresarials de Boeing o Marissa Mayer podrien ser la resposta a: quina és la manera més eficient per sortir al telenotícies aquesta mateixa nit? Notes de l'episodi: L'ecosistema tecnològic americà ha fet els deures a totes les productores de Hollywood, aportant guions de ciència ficció per WeWork, Uber, Theranos, o Spotify. Encara que sembli un gargot extret directament del sorral d'un parvulari, no ho és. Aquesta és la història darrere del nou producte de Marissa Mayer. Es confirmen els rumors: Javier de la Rosa, a banda de freqüentar l'Europa, els seus negocis li van comprar un un vaixell "llegendari". Si algú ha sentit la mínima curiositat pel cas de Boeing, pot perpetuar l'hemorràgia de dopamina amb aquest documental.

 • Paga, o d'acord

  Paga, o d'acord

  Des de no fa gaire, si vols llegir el Sport, Xataka, o altres passatemps digitals atrapats en models de negoci deficitaris, hauràs de triar entre trencar la guardiola, vendre les teves dades a pes, o tancar la pestanya. Notes de l'episodi: "Pay or okay", a banda de ser la traducció literal que ens ha servit de títol per l'episodi, és el terme que ha popularitzat la nova legislació europea on s’obliga a les plataformes digitals a oferir una alternativa que respecti la privacitat dels usuaris. Aquest tema no és nou a Foc a Terra, ja en parlàvem fa quasi dos anys a Galetes de tercers, on exploràvem les conseqüències del nou marc normatiu europeu en matèria de protecció de dades. Apple ha convertit, des de fa temps, la privacitat en una de les seves principals propostes de valor. A Safareig, vam dedicar un episodi a l'App Tracking Transparency (ATT) — on es va retornar a l'usuari part del poder a l'hora de decidir quina informació es comparteix amb tercers dins del dispositiu.

 • Aplicacions del Mesolític

  Aplicacions del Mesolític

  Aplicacions embolcallades de maldat, cercadors vitaminats per intel·ligència artificial, o navegadors vestits amb aires de modernitat. Avui repassem les eines que duem al cinturó digital per afrontar la nostra monòtona i poc emocionant rutina. Notes de l'episodi: Arc és el nou navegador preferit de l'Àlex. No només el recomana sinó que està convençut que redefinirà la manera com ens movem a la xarxa. El Marc és més de Perplexity. Un híbrid entre xatbot i cercador que ja sabem com establir per cercar amb Safari i que curiosament, trobaràs preinstal·lat per defecte a l'utilitzar Arc. Sigui com sigui, si us plau, no feu ús de Chrome ni res que faci olor de Electron.

 • Un Berkshire Hathaway a Sant Ramon

  Un Berkshire Hathaway a Sant Ramon

  Què tenen en comú un negoci de capital d'inversió poc convencional, el programa d'espionatge militar americà, i un grapat de pobles de la Segarra? Doncs aparentment, a banda de l'episodi d'avui, podríem dir que res de res. Notes de l'episodi: Si algun dia el vostre ordinador us rep amb la mítica pantalla de la mort, el Target Disk Mode podria estalviar-vos un mal major. Codie Sanchez és la re-inventora del capital d’inversió en els temps de YouTube i Main St. Hold és la seva innovadora manera d'entendre la compra de negocis tradicionals. Sant Ramon és un municipi de la comarca de la Segarra que aglutina quatre pobles i acumula fins a 489 habitants. També és, possiblement, el fortuït escenari on tingué lloc el primer encontre entre l'Àlex i el Marc. Per extensió, es podria considerar "ancestre" i bressol d'aquest pòdcast. De nou, obrim una petita secció pels amants de l'aviació. Podeu aprendre més sobre el programa CORONA a la seva entrada de la Wikipedia i — en funció de quan us apassioni el material classificat i/o quan competit estigui el vostre oci durant el cap de setmana — podeu invertir tones de temps lliure per navegar el material de l'Oficina Americana de Reconeixement.

 • Tribuneros de les startups

  Tribuneros de les startups

  Cultures tòxiques, avions supersònics, o com aconseguir 1.000 fans pel teu següent projecte. El que sigui per no parlar del Barça, que ja és a quarts, ni de política, que es veu que en un parell de mesos ens criden a votar. Notes de l'episodi: Et recomanem la sèrie Super Pumped: una adaptació televisiva d'un llibre de Mike Isaac amb el mateix títol que narra la tragicomèdia d'Uber amb pèls i senyals. Parlant d'Uber, Susan Fowler és l'enginyera qui destapà la cultura tòxica de l'organització i també l'autora d'unes fantàstiques guies per aprendre Física, Matemàtica, o Filosofia. Si t'agraden els avions, has de conèixer Boom Supersonic, un potencial disruptor de la indústria aeronàutica. Per si de cas ens oblidem de fer l'episodi d'avions, aquest documental és una bona introducció a la crisi de Boeing i el polèmic 737. I sí, el concepte de 1000 True Fans és de Kevin Kelly ;)