İstanbul Politikalar Merkezi Serileri

di İstanbul Politikalar Merkezi

İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) demokratikleşmeden iklim değişikliğine, transatlantik ilişkilerden çatışma analizi ve çözümüne kadar, önemli siyasal ve sosyal konularda uzmanlığa sahip, çalışmalarını küresel düzeyde sürdüren bir politika araştırma kuruluşudur. İPM araştırma çalışmalarını İPM-Sabancı Üniversitesi-Stiftung Mercator Girişimi, İklim Değişikliği, Demokratikleşme ve Kurumsal Reform, SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi,  ...   ...  Leggi dettagli

Episodi del podcast

  • Stagione 1

  • Türkiye'de Yenilenebilir Enerjiyle Sanayinin Rekabet Gücünün Artırılması ve Fosil Yakıt Fiyatı Dalgalanmalarından Korunma - Güncellenmiş Sonuçlar

    Türkiye'de Yenilenebilir Enerjiyle Sanayinin Rekabet Gücünün Artırılması ve Fosil Yakıt Fiyatı Dalgalanmalarından Korunma - Güncellenmiş Sonuçlar

    Türkiye bölümü İstanbul Politikalar Merkezi'nin yürütücülüğünde devam eden uluslararası COBENEFITS Projesi kapsamında hazırlanan "Türkiye’de Yenilenebilir Enerjiyle Sanayinin Rekabet Gücünün Artırılması ve Fosil Yakıt Fiyatı Dalgalanmalarından Korunma - Güncellenmiş Sonuçlar'' webinarı ODTÜ İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Voyvoda ve EPRA Ar-Ge Direktörü Dr. Saeed Teimourzadeh katılımıyla, İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) İklim Çalışmaları Koordinatörü Dr. Ümit Şahin'in moderasyonunda 28 Eylül'de gerçekleşti.

  • 50. Yılında Stockholm Konferansı: Uluslararası Çevre Politikalarının Yarım Yüzyılı

    50. Yılında Stockholm Konferansı: Uluslararası Çevre Politikalarının Yarım Yüzyılı

    5-16 Haziran 1972'de İsveç'in başkenti Stockholm'de toplanan Birleşmiş Milletler İnsan Çevresi Konferansı'nın 50. yılında uluslararası çevre politikalarının ve çevre hareketinin yarım yüzyılını dünden bugüne ele alıyoruz. Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi ile Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün birlikte düzenlediği ''50. Yılında Stockholm Konferansı: Uluslararası Çevre Politikalarının Yarım Yüzyılı'' başlıklı online panelde çevre hukukunun ve Türkiye'de çevre politikalarının 50 yılda nereden nereye geldiğini de tartışıyoruz.

  • Dirençli Toplumlardan Sorumlu İdarelere: İklim Temelli Aşırı Hava Olaylarına Hak Temelli Bir Yaklaşım

    Dirençli Toplumlardan Sorumlu İdarelere: İklim Temelli Aşırı Hava Olaylarına Hak Temelli Bir Yaklaşım

    İstanbul Politikalar Merkezi ve Raoul Wallenberg Enstitüsü işbirliğiyle Gelecek Hakkı projesi kapsamında Özlem Aslan tarafından kaleme alınan “Dirençli Toplumlardan Sorumlu İdarelere: İklim Temelli Aşırı Hava Olaylarına Hak Temelli Bir Yaklaşım” başlıklı politika notu yayımlandı. Bu politika notunda, Türkiye’de idarenin iklim temelli afetlere karşı hukuki sorumluluğunun temelleri ve bu sorumluluk bağlamında vatandaşların ellerindeki hukuki araçların imkanları ve sınırları incelenmiştir.

  • Rapor Lansmanı: Sürdürülebilir ve Dirençli Bir Gıda Sistemi: Türkiye Analizi

    Rapor Lansmanı: Sürdürülebilir ve Dirençli Bir Gıda Sistemi: Türkiye Analizi

    İstanbul Politikalar Merkezi-Sabancı Üniversitesi-Stiftung Mercator Girişimi ve Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi ortaklığı kapsamında Mercator-İPM Kıdemli Araştırmacısı Fikret Adaman tarafından hazırlanan “Sürdürülebilir ve Dirençli Bir Gıda Sistemi: Türkiye Analizi” başlıklı rapor açıklandı. Raporda, Türkiye ve dünyada daha iyi bir gıda sisteminin nasıl olabileceği ele alınıyor.

  • "Nasıl bir Dünya? Nasıl bir Türkiye?" with Michael Thumann

    "Nasıl bir Dünya? Nasıl bir Türkiye?" with Michael Thumann

    “Nasıl bir Dünya? Nasıl bir Türkiye?”s guest was Michael Thumann. İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ve Medyascope işbirliğiyle hazırlanan “Nasıl bir Dünya? Nasıl bir Türkiye?” programının "Putin‘s war in Ukraine and the New Global Order" başlıklı 97. bölümüne Michael Thumann katıldı.